Derby tussen Papendrecht en Drechtstreek

0

Op zaterdagmiddag 8 december is het weer zover. Dan staat de wedstrijd Papendrecht – Drechtstreek op het programma. Dé Derby van Papendrecht. Rood-zwart tegen blauw-wit. Het belooft met alle Papendrechters onder elkaar weer een waar spektakel te worden. Iedereen is uitgenodigd. Drechtstreek komt traditioneel met de blauw-witte mars. VV Papendrecht zorgt voor een mooie rood-zwarte ontvangst. De toegang is gratis, maar een gift voor het goede doel wordt zeer gewaardeerd. De bal zal om 14:30 uur aan het rollen worden gebracht.

Dat de derby leeft binnen Papendrecht, blijkt uit het aantal toeschouwers, dat vorig seizoen aanwezig was op zowel sportpark Slobbengors als sportpark Oostpolder. Vuurwerk zowel buiten als binnen de lijnen zorgde in beide wedstrijden voor veel sfeer.

Drechtstreek, dat vorig seizoen twee keer met de winst aan de haal ging, heeft dit seizoen een moeizame start gekend. Dit leidde in november tot het ontslag van trainer Munoz. Uit de laatste drie wedstrijden werden vijf punten gepakt, wat ervoor gezorgd heeft, dat er weer vertrouwen is bij de ploeg. Papendrecht staat na een wisselvallig begin op de 6e plek, kort achter de koplopers. De ploeg van trainer Johan Sturrus staat daarmee twee plekken boven de dorpsgenoot.

Op ons sportcomplex zijn de voorbereidingen voor dé Dorpsderby in volle gang. De organisatie gaat weer zorgen voor een perfecte voetbaldag met extra voorzieningen voor een hapje en een drankje en een geweldig feest. Na afloop van de wedstrijd start de Après-Derby-Party met DJ Rob & MCJoe en Feestdj John. Het Rood-Zwarte plein wordt daarvoor omgetoverd in een echt Après-Ski-Plein met tenten, terrasverwarmers, kerstbomen, een jeugdhoek, sneeuwpop, middenbar en ruimte voor heel veel voetballiefhebbers uit Papendrecht en omstreken. Als het regent, kan je bij ons droogstaan. Als het is afgelast, dan wordt het een Derby-Party zonder zinderende dorpsderby vooraf.