DCV-talent Daan van Ingen (17): ‘Ik had niet verwacht nu al topscorer te zijn’

1

Daan van Ingen had dit seizoen als doel het bemachtigen van een basisplaats. Het 17-jarige talent kan zijn doelen echter bijstellen. De aanvaller wist er al acht in te schieten en mag zich topscorer noemen van DCV. ”Dat ik tot nu toe topscorer zou zijn had ik nooit verwacht. Het scoren van een aantal goals is natuurlijk erg leuk. Als nummer 10 moet je er een paar per seizoen inschieten. Maar het is niet mijn prioriteit om topscorer te zijn. Zolang het team goed blijft draaien is het goed.”

En dat doet het team. DCV draait goed mee in de zaterdag tweede klasse D en staat momenteel derde. Van aanpassingsproblemen lijkt de A-junior geen last te hebben. ”Ik heb me zo makkelijk kunnen aanpassen door op trainingen en wedstrijden veel naar de spelers te kijken. Ook helpen ze mij als iets beter kan en laten ze zien hoe het wel moet. Hierdoor ga je het na een tijdje overnemen van ze. Ook de trainers vertelden dat het alleen maar goed is om fouten te maken want daar kan je alleen maar van leren. Doordat ik af en toe mee mocht trainen en spelen maakte dat de stap een stukje kleiner. Het was dus erg fijn om de tijd te krijgen om klaargestoomd te worden voor het spelen in het eerste.”

De aanvaller heeft vooral veel gehad aan ex-prof Carlo de Reuver. De aanvaller speelde enkele jaren voor Excelsior en keerde weer terug bij DCV. Van Ingen had de aanvaller als trainer in de D1. ”We hadden toen een super goed team. Ik heb bijna de gehele jeugd met hetzelfde team gespeeld en dit zijn ook allemaal mijn vrienden. Het is natuurlijk super leuk dat ik nu met mijn trainer in het eerste speel.”

Bij DCV komt er een goede lichting aan. Van Ingen is hier het bewijs van maar ook mannen als Ramon BrussĂ©, die ook al minuten maakt in het eerste, komen eraan. ”Vorig seizoen zaten wij in de B1 en daar werden wij kampioen in de eerste klasse. Dit was een mooie afsluiter van de jeugd.”

Van Ingen sloeg de A1 dus over. Er kan dus gesproken worden over een groot talent gezien zijn ontwikkeling. Wat verwacht de aanvaller voor de komende jaren? ”Ik moet mij blijven ontwikkelen en zoveel mogelijk voetballen. Dit is het allerbelangrijkste om het beste uit jezelf te halen. In de toekomt zou ik het graag nog een stap hoger willen proberen als ik die kans krijg. Wat ik precies zou willen weet ik nog niet, daar heb ik nog niet over nagedacht. Dat hoeft ook niet want ik zit op mijn plek bij DCV en er valt nog genoeg te leren voor ik die stap kan maken.”

Foto: Rob Timmer

1 REACTIE