Amateurclubs weigeren stages jonge talenten bij profclubs: ‘Het is niet verantwoord’

1

Steeds meer amateurclubs weigeren stages van jonge talenten bij profclubs. De profclubs scouten steeds jonger op talenten en zelfs kinderen onder de tien jaar krijgen verzoeken om stage te lopen. Steeds meer clubs weigeren die verzoeken omdat zij het onverantwoord vinden kinderen op die leeftijd uit het veilige sportklimaat te halen.

De clubs vinden het vooral onverantwoord dat scouts nu al kinderen van 8-9 jaar en hun ouders gek maken. Dat werkt door in de vereniging, de teams en het sportklimaat dat daardoor ontstaat.

,,Per direct werken wij niet meer mee aan verzoeken om spelers uit te nodigen tot en met de teams voor kinderen onder 10 jaar,’stelt Michael Brussen van DOVO tegenover het Algemeen Dagblad. “De belangrijkste reden is dat we het veel te vroeg vinden om jonge kinderen uit het veilige amateurklimaat en eigen omgeving te halen, wat in onze ogen pedagogisch niet verantwoord is.”

Klik hier voor het hele interview van in het Algemeen Dagblad.