ZBVH wint in krankzinnige wedstrijd van Simonshaven

0
Foto: Ad Buitendijk

ZBVH heeft de uitwedstrijd tegen Simonshaven met 1-6 gewonnen. Al na 7 minuten kwam ZBVH op 0-1. Robin Konijnendijk was doorgebroken via de zijkant en gaf de bal af aan Jimmy Andeweg, die van dichtbij kon afronden. ZBVH bleef hierna sterker en kreeg opnieuw via Andeweg nog twee grote kansen, maar ook tweemaal lag de doelman in de weg. Het laatste gedeelte van de eerste helft kon ook Simonshaven een aantal keer gevaarlijk worden via de omschakeling.

De tweede helft was amper begonnen of de gelijkmaker lag er al in. Een lange bal van Simonshaven viel achter de ZBVH-verdediging en werd in twee instanties binnengeschoten. De gehele wedstrijd werd gekenmerkt door overtredingen aan Simonshaven kant. Dit leidde na 55 minuten ook tot een rode kaart (twee keer geel), waardoor Simonshaven met tien man kwam te staan. Robin Konijnendijk wist hiervan te profiteren en kon de 1-2 binnenschieten.

Simonshaven leek vanaf dit moment de draad kwijt en probeerde via vaak harde overtredingen ZBVH uit het spel te halen. Dit leidde tot twee rode kaarten extra, waardoor Simonshaven nog maar met acht man op het veld stond. ZBVH wist hier goed van de profiteren via de tweede goal van Robin Konijnendijk. Vervolgens kwam het via twee penalty’s op 1-4 en 1-5, binnengeschoten door Lars van Gameren en Bryan Lodder.

Pirmin Buitendijk bepaalde de 1-6 eindstand met een schot van afstand. Zo eindigde een vreemde wedstrijd uiteindelijk in een ruime overwinning voor ZBVH, wat hierdoor aansluiting houdt bij de subtop.