Vierpolders imponeert ook tegen Pernis

0

Onder prima omstandigheden, en voor de ogen van zo’n 150 toeschouwers, speelde Vierpolders zijn 6e competitiewedstrijd afgelopen zaterdag.

Met uitzondering van de nog geblesseerde Jesper Lakerveld en de vakantie vierende Maikel Straatman kon trainer Paul Bestebreur over een brede selectie beschikken. De wedstrijd was nog maar nauwelijks een minuut onderweg als Jelle Troost met een fraaie steekbal Ricardo Nijsen alleen richting doel stuurt. Nijsen die vervolgens de bal langs de doelman schuift. Met deze snelle 1 – 0 voorsprong voor Vierpolders stand leek het een fraaie middag te gaan worden.

Helaas werd er aan beide kanten veel balverlies geleden en had Pernis eigenlijk de gehele eerste helft een licht overwicht dat echter niet tot hele grote kansen leidde. Een fraaie combinatie tussen Vincent Bieling en Douwe Zijlstra leek in een doelpunt te eindigen maar een van de verdedigers kon hem nog net voor de lijn wegwerken. Toch kwam de 2 – 0 nog voor rust op het scorebord als bij een van de counters Glenn Stoffers wordt weggestuurd die fraai de 2 – 0 achter de doelman plaatst.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Een aanvallend, overigens machteloos, Pernis en een counterend Vierpolders. Ondanks een paar uitstekende mogelijkheden van vooral Stoffers bleef de 2 – 0 staan op het scorebord. Vierpolders had in zijn slechtste wedstrijd tot nu toe de winst te pakken en staat tot veler verrassing als debutant in deze afdeling op de 2e plaats. Klein smetje was een gele kaart voor Ruud Prins.

Volgende week zaterdag 10 november wacht de inhaalwedstrijd in en tegen Den Bommel. Bij een eventuele winst wordt zelfs de koppositie overgenomen van Binnenmaas. Daarna volgen nog twee zware uitwedstrijden tegen Oud-Beijerland en ’s Gravendeel.