Victoria’04 verliest topper van VOB

0

Victoria’04 wist dat het een lastig karwei zou worden in de wedstrijd tegen VOB. De klus werd nog zwaarder, nadat Ahmet Alp reeds in de 8ste minuut met een rode kaart van het veld werd gezonden na een opstootje met enkele VOB-spelers. Ondanks de numerieke minderheid kwam Victoria’04 op voorsprong, maar in de 2de helft kwam VOB sterk terug om uiteindelijk met de volle winst aan de haal te gaan.

In de wetenschap dat VOB countervoetbal speelt, trachtte Victoria’04 vanuit een gesloten defensie waar mogelijk de aanval te zoeken. Bij balverlies schakelde VOB razendsnel om. Kort na aanvang werd de achterhoede van Victoria’04 na balverlies op snelheid geklopt, maar door heel ver uit zijn doel te komen wist sluitpost Cliff Westdijk de openingstreffer te voorkomen. Kort hierna moest Victoria’04 met een man minder de strijd aangaan, waar ook een rode kaart voor een VOB-speler terecht zou zijn geweest. Ondanks het ongelijke aantal spelers wist Victoria’04 knap tegenspel te bieden. De snelle aanval van VOB werd keer op keer afgestopt. VOB kreeg enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Victoria’04 maar scoorde daaruit niet.

Na een half uur spelen bereikte een doorgeschoten bal spits Denzel Asmus, die zijn directe tegenstander omspeelde om de bal op maat breed te leggen op Glenn de Visser, die geen moeite had om af te ronden: 0-1. VOB liet zich niet ontmoedigen en koos waar mogelijk volop voor de aanval. Het spel golfde over en weer, hetgeen een boeiend duel opleverde. Kort voor de rust kwam Victoria’04 goed weg, toen een bal tegen de lat werd geschoten.

In 2de tweede helft bleef een sterk spelend VOB jagen op de aansluitingstreffer. Victoria’04 werd naar achteren gedrongen. In de 57ste minuut leverde een vlot lopende combinatie de gelijkmaker op. In buitenspelpositie (?) werd een aanvaller van VOB bereikt, die met een laag schot Cliff Westdijk passeerde: 1-1. VOB drukte door en scoorde binnen 5 minuten de tweede treffer, waarna mogelijk een overtreding op Dilan Ali vooraf ging. Echter, in beide situaties keurde de scheidsrechter de doelpunten goed.

Victoria’04 trachtte er van alles aan te doen om op gelijke hoogte te komen. Het nam alle risico door in de slotfase verdediger Dilan Ali te wisselen voor Jorge Gomes als extra aanvaller. Dit leverde enkele gevaarlijke situaties voor het doel van VOB op, maar de doelman van VOB bleek een niet te nemen vesting.

De eerste verliespunten in de competitie zijn voor Victoria’04 een feit met een wrange nasmaak.

Opstelling Victoria’04: Cliff Westdijk, Dilan Ali (80: Jorge Gomes), Peter de Klein, Bob Planken, Jur de Visser, Calvin Jongejan, Jordi de Kimpe (46: Oscar Knecht), Ahmet Alp, Glenn de Visser, Denzel Asmus, Lars Kortleven.

VOB bindt ook Victoria’04 aan de zegekar

Door Jordi Smit

Vandaag stond alles in het teken van de heuse topper in de 4de klasse E. De huidige nummer 2 VOB tegen nummer 3 Victoria 04 (club met minste verliespunten want 1 wedstrijd minder gespeeld en zekere winstpartij tegen SVV nog niet uitgespeeld). Beide ploegen tot vandaag nog steeds ongeslagen.

Wedstrijd begon voortvarend want eerst was het Levi van de Grift (Boers) die al binnen de minuut de 1-0 kon aantekenen. Luttele seconden later schoot ook Jente Michielsen met scherp, 2-0 voor VOB, wat een weelde! Ware het niet dat de scheidsrechter beide doelpunten terecht moest afkeuren omdat beide spelertjes niet op het wedstrijdformulier stonden ingevuld. Levi en Jente bedankt voor jullie inzet als pupil vd week.

Het sportpark aan de Zuiderlaan was weer behoorlijk volgelopen vandaag. Zo ook was de harde kern van VOB weer paraat, zij hadden zich gevestigd op hun vaste standplaats onder de welbekende luifel voor de kantine. Nog even bijzonder om te vermelden is dat 1 lid van de harde kern vrijdagavond nog aanwezig bij een wedstrijdje in het Parc des Princes, last minute had besloten een Thalys retourticket te kopen om zodoende niets te hoeven missen van de opmars van VOB.

VOB vandaag in op 2 plaatsen gewijzigde basisopstelling. Leroy Michielsen teruggekeerd van een vervelende enkelblessure verving Stephan Pronk en Jonathan Volk die zijn goede invalbeurt van vorige week vandaag beloont zag met een basisplaats ten koste van Kevin Boers.

Al snel kon je zien dat het vandaag een zeer spannende pot zou gaan worden. Beide teams zo op het eerste oog behoorlijk aan elkaar gewaagd. Victoria een jonge ploeg met veel voetballend vermogen en een ijzersterke voorhoede. VOB een gelouterde ploeg met een goede mix van jong en oud, een oerdegelijke verdediging en een  uiterst rappe aanval. Ploegen deden in begin van de wedstrijd niet veel voor elkaar onder. In de negende minuut liepen de gemoederen hoog op na een vermeende elleboogstoot van de linker vleugelaanvaller van Victoria op een verdediger van VOB. De goed fluitende leidsman zag zich geen andere uitweg dan de Victoria aanvaller met rode prent van het veld te sturen. VOB had daarna moeite om het spel te maken tegen de 10 van Victoria. Na 26 minuten mocht VOB haar eerste kans bijschrijven, na goed doorzetten van centrale verdedigende middenvelder Michielsen die met zijn gogo gadget benen de bal door de verdedigingslinie van Victoria frommelde en goed doorkwam tot bij de keeper en hij eigenlijk met zijn assist op de meeopgekomen spits Jager moest zorgen voor de 1-0 voor VOB was zijn assist te onnauwkeurig en te hard zodat Victoria daaropvolgend een vlijmscherpe counter kon produceren. Dit was er één vanuit het boekje want de onfortuinlijke 0 – 1 lag binnen een aantal tellen achter doelman Nijman in het netje. VOB zette alles op alles om nog voor de rust op gelijke hoogte te komen. Dit lukte overigens bijna, het was Michielsen die uit een doodspel moment zijn prima kopbal op de paal zag belanden. Hierdoor  was de 0 – 1 ruststand een feit. Na de rust één wissel doorgevoerd Jonathan Volk werd vervangen door Randell Pedro.

In het 2de bedrijf zou VOB haar schouders er verder onder zetten om het ondertal van Victoria op de knieën te krijgen. VOB voerde de druk verder op en kon zo wat kansen creëren maar zal ook op haar hoede moeten blijven voor de snelle tegen aanvallen van Victoria. In de 56ste minuut was het een prima aanval over rechts die koeltjes kon worden afgerond door Michael Jager om zo de verdiende gelijkmaker binnen te schieten. Victoria nog steeds gevaarlijk via vrije trappen en of afstandschoten maar geen van bovenstaande doelkansen waar Nijman geen antwoord op had.

Na ruim uur spelen waren het wederom de voorwaartsen van VOB die gevaarlijk op konden komen, het was uiteindelijk Randell die met een goed afstandschot de keeper van Victoria onder vuur kon nemen, in 1ste instantie kon keeper nog knap redding brengen maar op 2de bal van Jordy Dekker die de bal van dichtbij snoeihard kon inschieten had hij geen antwoord, 2-1 voor VOB. In de slotfase wisselde VOB nog  twee Keer  Stephen Hellement voor Jordy Dekker en Kevin Boers voor moegestreden Leroy Michielsen.  VOB kwam in restant van de wedstrijd niet meer in de problemen want ook vandaag weer een zeer solide en betrouwbare  verdediging, zij waren de aanvallers van Victoria telkens de baas. Mannen vandaag een zeer goede teamprestatie neergezet , volgende week een vrij weekend en over 2 weken op 17 november om 1430uur de uitwedstrijd tegen  SVV. Op 17 november is er  tevens een Mosselavond bij VOB, iedereen is van harte uitgenodigd.

Opstelling: Nijman, de Hoog, Smit, Pons, L. Lommerse, Volk (Pedro), Michielsen (Boers), Dekker (Hellement), P. Lommerse, Jager, La Cruz.

Foto: Archief