TOGB wint topper bij RKDEO

0

Het publiek had de weg naar sportpark het Centrum in Nootdorp in flinke aantallen gevonden. Het was dan ook goed toeven langs de lijn met zon en een graad of 15. Bovendien was het affiche RKDEO – TOGB 1 – zo er een die goed leek voor spektakel.

TOGB had door de weeks de puntjes op de i gezet voor deze topper, met een oefenwedstrijd tegen zaterdag 2e klasser SVC’08 en deze ruim gewonnen. Het werd in Wassenaar 1-7 voor het geel zwarte keurkorps van trainer coach Ronald Ermes.

TOGB pakte direct het initiatief in de topper. RKDEO kreeg niet de kans de bal rustig rond te laten gaan en kwam niet in haar ritme. Zonder de geblesseerde Jay Zandbergen (knie), Desko Destanovic (hamstring) had Ermes gekozen voor Lacruz, Luyken en Heintjes op het middenveld. De middenvelders zaten hun opponenten fel op de huid en dwongen RKDEO direct terug. Al na 7 minuten was het Ian Bakker die de 0-1 binnen kon koppen. Glenn den Uijl gaf de bal op maat aan en Bakker kopte de bal prima binnen. Een minuut later was het Rob Gerritsma die ook met het hoofd de 0-2 binnen kopte. Een droom start voor de Berkels formatie.

RKDEO was aangeslagen en had moeite het spel te maken. Soms was er frustratie bij de Nootdorpers die niet mochten mopperen dat het na 15 minuten niet met een man minder stond. Martin Lacruz werd hard onderuit gehaald, maar de prima leidende scheidsrechter El-Hayouti spaarde de zondaar en gaf hem slechts geel.

Bakker kreeg in de eerste helft de mogelijkheid om de wedstrijd definitief in het slot te gooien toen hij oog in oog met de Nootdorpse sluitpost kwam te staan. Bakker omspeelde de sluitpost, werd ten val gebracht, waardoor hij uit balans raakte en zijn voet niet tegen de bal kon zetten. Een aanval later ronde Bakker een voorzet van Assaih prima af. Helaas ging de treffer niet door, omdat de assistent, onterecht, constateerde dat Bakker in buitenspelpositie afrondde.

Het tweede bedrijf was kwalitatief minder dan het eerste. TOGB leunde achterover en liet de tegenstander komen. Loerend op de counter wist TOGB dat de fouten van RKDEO kansen zouden bieden de score verder te vergroten. Helaas waren inzetten van Bakker, Den Uijl en Bakker niet doeltreffend maar belanden op doelman en paal. RKDEO creëerde niet echt kansen en testen doelman Jesper Stijnman slechts van afstand.

Ronald Ermes bracht na een uur Hagary, niet fit om de gehele wedstrijd te spelen, voor Den Uijl. Van den Burg kwam voor Gerritsma en Verwey mocht aan het eind van de wedstrijd voor Bakker zijn minuten maken. Eigenlijk maakt het momenteel niet uit wie er voor TOGB in het veld staan. Het collectief is de sterke factor dit seizoen, die bijna wekelijks voor succes zorgen. Een prettig gegeven voor de technische staf, wat na de 0-2 winst weet dat volgende week nummer 3 IJVV verslagen moet worden om de koppositie en leiding in de eerste periode te pakken.

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter