TOGB schiet halve dozijn vol en pakt eerste periode

0

In speelronde 8 stond de ontknoping van de 1e periode in de 2e klasse D op het programma. TOGB en het Nootdorpse RKDEO waren na zeven wedstrijden de ploegen die de periode konden pakken. RKDEO had voor deze speelronde slechts één punt achterstand op TOGB en kon door zelf te winnen uit bij Meeuwenplaat en bij een misstap van TOGB in het duel met Wippolder de periode als nog opeisen. TOGB had echter de beste papieren en bovendien alles in eigen hand. Het wist dat het bij winst op eigen veld de periode binnen had. Gelukkig kon TOGB vandaag starten met de basis elf van de laatste weken. Het was tot deze ochtend onzeker of laatste man Gabri Urbanus wel mee kon spelen. Onderzoek afgelopen donderdag toonde aan dat de blessure die hij had na een tik afgelopen zondag, toch letsel had opgeleverd. De jongeling voelde gisteren echter geen pijn meer en liet zich deze ochtend door fysiotherapeut Van den Broek testen, waarna hij groen licht kreeg om te spelen. Een meevaller voor trainer coach Ronald Ermes en Urbanus zelf.

Om 14.00 uur rolde de bal op het Hoge Land voor het eerst. Het herfst zonnetje liet zich zien en zo was het voor de toeschouwers ondanks de lagere temperatuur prima te doen langs de lijn. TOGB liet in de eerste fase van de wedstrijd, bewust of kwam het door de zenuwen van het kunnen winnen van de periode, het initiatief aan Wippolder. Het team van trainer coach Marcel de Letter combineerde prima op eigen helft en op het middenveld, maar kon de eindpass richting de aanvalslinie niet versturen om het  de TOGB verdediging echt moeilijk te maken. Het eerste schot op doel was van Wippolder, dat vanuit de tweede lijn probeerde doelman Jesper Stijnman te verschalken. De inzet ging echter ruim over. TOGB gaf na een minuut of tien gas bij. Hierdoor werd de aanvalslinie met Den Uijl, Gerritsma en Bakker, voor het eerst gevaarlijk. Het was Martin Lacruz die door aanvoerder Vince Luyken werd weggestuurd op rechts. Lacruz stuurde daarna Den Uijl diep, maar zag dat de inzet van Den Uijl naast het Wippolder doel belandde. Na een overtreding halverwege de helft van Wippolder op Ian Bakker, nam Younes Assaih plaats achter de bal. Assaih bediende Merick Heintjes op maat. De laatste gaf de bal net voldoende snelheid mee om de Wippolder verdediging inclusief doelman Jansen voor het eerst te verschalken deze middag, 1-0. De volgende TOGB goal liet niet lang op zich wachten. Een soepele TOGB aanval belandde net buiten de zestien bij Glen den Uijl die de bal vol op de pantoffel nam. Het vlammende schot liet de wippolder sluitpost kansloos, 2-0. Binnen het half uur was de wedstrijd gespeeld. Merick Heintjes werd diep gestuurd, omspeelde vervolgens de keeper waarna Heintjes de bal vervolgens in het lege doel wist te schieten, 3-0. Voor de rust liet TOGB de toeschouwers nog een fantastische aanval zien. Den Uijl zag vanaf rechts Ian Bakker vrij staan. Bakker wilde vervolgens Gerritsma wegsturen, maar raakte de bal zo dat deze over de Wippolder doelman heen het doel in zeilde, 4-0.

Wippolder zette aan het begin van de tweede helft wel aan, maar het zat de Delftenaren vandaag niet mee. Schoten verdwenen over of naast het doel en bij schoten tussen de palen was het steeds oud speler van Wippolder Jesper Stijnman die deze onschadelijk wist te maken.  TOGB gaf ook in de tweede helft het publiek waarvoor het naar het Hoge Land is gekomen, mooi voetbal en doelpunten. Het is Merick Heintjes die zijn derde en TOGB’s vijfde laat aantekenen, 5-0. Na een rush vanaf rechts achter bedient Damiano Vaudo Ian Bakker die de 6-0 binnen kan schieten.

Met wederom een ruime overwinning, verzorgt voetbal, inzet en werklust pakt het team van trainer coach Ronald Ermes de eerste periode in 2D. Met 8 gespeeld, 22 punten, 30 doelpunten voor en slechts 4 doelpunten tegen is TOGB de terechte periodekampioen. Naast de periodetitel die deze ronde gepakt werd is het gat met nummer 2 RKDEO opgelopen naar 4 punten. Meeuwenplaat was op eigen veld met 3-2 te sterk voor RKDEO, dat wel de tweede plaats behoud, maar het gat met TOGB ziet groeien.

TOGB: Stijnman, Vaudo (Van der Burg), Urbanus, Weegman, Assaih, Luyken (Verwey), La Cruz,  Heintjes, Den Uijl (Hagary), Gerritsma, Bakker

Wippolder: Jansen, Notenboom (Dijksman), Croes (Tettero), Venema (Voogt), Van Oudenaarde, Paternot, Mesker, Van Heysr, Krassenburg, Nankoemar, Uythof

Geel: Hagary (TOGB), Van Heyst (Wippolder)

Foto: Ron Fruining

Laat een antwoord achter