‘Team Feyenoord City jaagt Feyenoord op’

3

Feyenoord (het stadion en de bedrijfstak betaald voetbal samen) moet haast maken met het oplossen van de padstelling over het gewenste jaarlijkse spelersbudget van 25 miljoen in het Feyenoord City-project.

Door Dagblad010.nl

In het tweejaarlijkse voortgangsrapport van de gemeente staat dat de planning krapper is geworden. ”Veel van de bufferruimte is verbruikt”, schrijft burgemeester Aboutaleb namens zijn projectverantwoordelijke wethouder Adriaan Visser. Het aanvragen van de omgevingsvergunning voor het nieuwe stadion en de verwerving en uitplaatsing van bedrijven in het industrieterrein naast de Veranda – waar onder meer de Gamma is gevestigd – ”zitten op het kritieke pad. De planning is nog steeds haalbaar, maar behoeft optimale samenwerking tussen alle partijen.”

Aboutaleb en Visser leggen de verantwoordelijk voor de vertraging vooral bij de bedrijftstak betaald voetbal bij Feyenoord, die in tegenstelling tot de N.V. Stadion nog helemaal niet zo gelukkig is met het nieuwe stadion. De gemeente zelf schrijft dat andere zaken goed onder controle zijn. Aboutaleb gebruikt in dat verband de term ”positief gestemd.” Er is een consortium geselecteerd, de Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas is opgericht en met de gunning van Parkstad-Zuid wordt de eerste deelontwikkeling voorbereid. Ook het mobiliteitscontract is getekend en de eerste maatregelen (verkeersplan Veranda en fietsentalling) zijn een succes, aldus de letterlijke tekst van de burgemeester.
Met andere woorden: nu is Feyenoord aan zet en tempo vereist.

3 REACTIES

  1. Het wordt eens tijd dat de boel een beetje opgejaagd wordt. Dat nieuwe stadion duurt al weet ik veel hoe lang. Ze hadden al lang kunnen starten. Beetje medewerking kan geen kwaad.