SDV stunt bij tweedeklasser Meeuwenplaat

3

SDV verraste Meeuwenplaat in de strijd om de KNVB beker. Na prachtige wedstrijden tegen eerste en tweede klassers Brielle, Oostkapelle en Hellevoetsluis werd nu op eigen veld een 2-3 nederlaag geleden en wel tegen vierde klasser SDV.

De Meeuwen moesten helaas wéér op zaterdag aantreden waardoor liefst 6 basis spelers moesten afzeggen. De gehele zo succesvolle voorhoede Gregory Ott, Yoeri Rombouts en Mitchel Ott moest verstek laten gaan terwijl ook achterin en op het middenveld geschoven moest worden. Meeuwenplaat is een pure zondagclub waar veel spelers op zaterdag werken en niet altijd vrij krijgen. Echter is de club door de KNVB gesommeerd op zaterdag te spelen tegen zaterdagclubs terwijl men toch ook de zaterdagclubs kan sommeren op zondag te spelen.

Meeuwenplaat was dus niet gerust op de afloop van deze wedstrijd en al snel werd duidelijk dat SDV de bovenliggende partij was. SDV heeft ook een verrassend goede ploeg die o l v trainer Ron van Dijk een goed technisch en tactisch plan uitvoerden. Al snel kwam Meeuwenplaat achter met 0-2 door goed uitgespeelde aanvallen. Meeuwenplaat kwam via een schaarse aanval door Mert Sarigul terug naar 1-2 en kreeg men hoop op een goede uitslag echter vonden enkele spelers vlak na hun doelpunt het nodig om het spel te laten voor wat het was en op het middenveld een flinke discussie te voeren. Omdat daar ook de laatste man uitvoerig bij betrokken was kon SDV wel heel gemakkelijk weer afstand nemen door voor rust simpel tussen de overgebleven achterhoede spelers de 1-3 op het scorebord te zetten.

Tijdens de rust kwam Yoeri Rombouts alsnog opdraven maar ook hij kon het spel niet noemenswaardig verbeteren aangezien er geen enkele goede voorzet zijn richting op kwam. SDV werd wel teruggedrongen maar hield de regie in handen met goed spel en uitgespeelde aanvallen. Arthur Movjesjan kon nog wel de 2-3 scoren maar verder kwamen de Meeuwen niet. Heel teleurstellend was wel dat Meeuwenplaat niet door een club maar door een ” systeem ” hebben verloren maar nogmaals hulde aan SDV voor hun mooie en verdiende overwinning.

Volgende week op zondag 18 november komt koploper RKDEO op bezoek en zal Meeuwenplaat weer goed partij kunnen geven met een op zondag wél complete ploeg.

3 Comments
  1. Sander Hachmang zegt

    Wat een gejank joh! Dit is toch al jaren zo?

  2. Peter van Rijswijk zegt

    Dat is nog nooit anders geweest…..

  3. Jaap van Kranenburg zegt

    Karel Koster hoe kan dat nauw, je had een perfecte oefenwedstrijd.

Laat een antwoord achter