Van Merwijk: ‘Laat het oordeel aan KNVB of ons iets te verwijten valt’

93

Zondag vielen in de eerste minuut van de wedstrijd Feyenoord – VVV Venlo alle stadionlampen van de Kuip uit, waardoor de wedstrijd gestaakt moest worden. Intussen is bekend dat de wedstrijd wordt overgespeeld, waarbij ook aan het licht kwam wat de oorzaak van het defect is.

“Eigenlijk functioneerde de aan- en uitknop voor grote delen van de verlichting niet meer”, vertelt stadiondirecteur Jan van Merwijk tegenover RTV Rijnmond. “Dat moeten we in de toekomst voorkomen. We vervangen de apparatuur en gaan ook nog voor een ‘back-up’ oplossing zorgen, zodat dit zeker weten nooit meer gebeurd.

“De KNVB is een onderzoek gestart naar de situatie van zondag, waardoor Feyenoord misschien een boete wacht. “Ik beschouw het intern als overmacht, de techniek heeft het laten afweten en wij konden de situatie op dat moment echt niet oplossen. Maar het is aan de KNVB om te beoordelen of dat ons te verwijten valt”, besluit Van Merwijk.

Bekijk hieronder het volledige interview van verslaggever Dennis van Eersel van RTV Rijnmond met Jan van Merwijk.

93 REACTIES

  1. En 3 punten in mindering en 3 wedstrijden zonder publiek en een hoge geld boete en……. Haha stom idee KNVB dit heet onmacht of dachten jullie werkelijk dat ze dit plannetje uitgedacht hadden? Ik hoop dat we op 6 december ook een fitte selectie hebben

  2. Had het overdag gespeeld, dan had je geen verlichting nodig!
    Dit zal wel weer inkomsten schade wezen van FOX wat gedeclareerd moet worden over de rug van de club!!