Reguliere overwinning Wieldrecht

0

Wieldrecht heeft de positieve lijn van vorige week doorgetrokken. In deze thuiswedstrijd voerde het lange tijd de boventoon met uitzondering van een kwartier voor rust. Toen sloeg na de gelijkmaker van WHS even de paniek toe, maar dat werd in de 2e helft uitstekend recht getrokken.

Trainer Tempelaar kon deze middag weer een beroep doen op Armando Tuur (zijn beroep loopt nog steeds) en daardoor belandde Ard Nagtegaal op de bank. De eerste kans was voor WHS. Het claimde, na een sliding van Daan Vegt op spits Robin van Dijke, zelfs een penalty. Maar de rustig leidende scheidsrechter de Fijter wuifde de protesten van WHS weg. Wieldrecht zocht de aanval en dat leverde wat kansjes op. Het doel werd echter nog niet gevonden of keeper Armando de Witte van WHS stond in de weg. Tot in de 17e min. een voorzet van Mark van Agteren Aron de Keijzer bereikte, die kopte de bal terug op de meegelopen Quincy Ignacio, die keurig binnen tikte, 1 – 0.

Op het half uur werd een corner van Jeremy de Lijster ingekopt door van Agteren, zijn bal werd door keeper de Witte gekeerd. De rebound was voor Vincent v.d. Koppel, echter zijn inzet werd door een verdediger van WHS van de lijn gehaald. In de tegenaanval brak Jeremy de Witte op rechts door. Keeper Frank Groeneweg kwam (te) ver uit zijn doel om hem te stoppen en bracht hem ten val. Nu blies de Fijter wel voor een penalty, die door de Witte buiten bereik van Groeneweg in de hoek werd geschoten, 1 – 1.

Zoals gezegd sloeg toen even de paniek toe bij Wieldrecht, het kwam niet meer aan voetballen toe, ballen werden lukraak weggeschoten. Het is dat de Fijter een rake kopbal van Peter Hage van WHS wegens buitenspel afkeurde, anders hadden we met een achterstand moeten gaan rusten. Nu bleef de stand 1 – 1.

Na de thee had Wieldrecht zich herpakt en slaagde er in WHS onder druk te zetten. Dat leverde in de 52e min. een voorsprong op. Sadik Sogut tikte een vrije trap breed op van Agteren, die van buiten de 16 meter binnenschoot, 2 – 1.

Wieldrecht ging door en kreeg in de 60e min. ook een penalty. Machiel den Engelsman gleed uit, maar kreeg de bal tegen beide armen. Armando Tuur wist wel raad met zo’n buitenkansje en schoot de bal in de bovenhoek, 3 – 1. WHS kreeg nog wat kansjes, maar Robin van Dijke kopte vrijstaand de bal naast. In andere gevallen stond Groeneweg op de goede plek

Het eind was een beetje rommelig met een aantal, onnodige, gele kaarten voor WHS.
De stand bleef echter 3 – 1 en de Fijter floot na 90 minuten voor het eind. Het werd al wat schemerig en de volgende thuiswedstrijd zal een half uurtje eerder moeten beginnen, anders zien we niets meer.

Volgende week zaterdag zijn we vrij, maar dinsdag 6 november spelen we om de Voetbal Rotterdam Cup tegen het altijd lastige Barendrecht, dat uitkomt in de Tweede Divisie. Dinsdag 13 november spelen we vriendschappelijk tegen EBOH.