Onnodige nederlaag Heerjansdam bij Montfoort

0

Heerjansdam speelde bij het hooggeplaatste Montfoort en verloor, geheel onnodig, met 3-2. En daar zaten best wel ’haken en ogen’ aan. Want was de 0-1 van Ronald Ouwens (12e minuut) wel buitenspel? En was het even later geen handsbal in het strafschopgebied van Montfoort? Dat wel erg makkelijk door arbiter van Dee met een simpel handgebaar werd afgedaan van: doorspelen. En waarom doelman Mats van Essen slechts met geel werd bestraft, i.p.v. rood, toen hij bij de 2-2 Youri van Noort torpedeerde, zal wel een raadsel blijven. Je zou het ook om kunnen draaien door te zeggen: waarom drukten de Dammers niet door bij een 2-2 stand?

Heerjansdam startte sterk en van Noort leek al snel te gaan scoren, echter zijn schoten werden (in goede positie) tot twee keer toe geblokt. Even later scoorde Ouwens wel en dat gebeurde in buitenspel positie? Montfoort was nog nauwelijks gevaarlijk geweest toen het in de 27e minuut wel scoorde door Marck van Baal:1-0. Nadat Stefan Lezer tien minuten later een inzet van Montfoort alert uit de doelmond had getrapt, werd het in de 42e minuut toch 2-0, door een benutte penalty van Denny van Loen (handsbal Paul Scheurwater). Dat was behoorlijk tegen de verhouding in.

Heerjansdam trok na de rust vol goede moed ten aanval en binnen een kwartier had Ouwens de stand gelijk getrokken, 2-1 (52) en 2-2 (60). Daarbij ontsnapte keeper van Essen aan rood, want hij torpedeerde van Noort en was een gele kaart wel erg mild gestraft. Geluk dus voor Montfoort, dat al snel weer op voorsprong kwam. Don Mimpen kopte na een vrije trap de 3-2 achter keeper Sander Schreuder.

Tien minuten voor tijd liep bij Heerjansdam Richard Clement tegen zijn tweede gele kaart (dus rood) op. Toch wilden de tien Heerjansdammers zich niet neerleggen bij die achterstand en zorgden regelmatig voor paniek in de achterhoede van Montfoort. En die ploeg ontsnapte in de blessuretijd zelfs nog aan de gelijkmaker. Jelmer Nugteren dook na een voorzet van Ouwens (93e minuut) voor van Essen op en die kwam met de schrik vrij dat de middenvelder de bal tegen hem op schoot.

Scoreverloop: 1-0 (27) van Baal, 2-0 (42) van Loen, pen. 2-1 (52) Ouwens, 2-2 (60) Ouwens, 3-2 (69) Mimpen.

Scheidsrechter van Dee trok geel voor: van Loen, Mimpen, Schirra (Montfoot) en van Noort (H.j.dam). Rood (2 k.g) Clement (H.j.dam).