Nieuwenhoorn pakt schamel puntje tegen Kethel Spaland

0

Ondanks dat Nieuwenhoorn een degelijke start kende met een duidelijk overwicht en een handvol kansen, is het Kethel Spaland dat na tien minuten de openingstreffer mag laten aantekenen. De resterende tachtig minuten verdedigen zij deze voorsprong met compact spel en een tomeloze inzet. De tien minuten voor tijd ingebrachte Jeffrey Burger scoort in de laatste seconde van de wedstrijd echter nog de gelijkmaker.

De 1-1 is desalniettemin een teleurstellende uitslag. In een wedstrijd waarin Nieuwenhoorn na die vroege treffer terug viel in het ongeduldig zoeken naar de snelle gelijkmaker ontbrak het wederom aan rust in met name de afwerking waardoor de verdiende goal onnodig lang op zich liet wachten.

In die eerste minuten werd door Nieuwenhoorn zorgvuldig en met geduld opgebouwd. Tegen de verhouding in weet Kethel Spaland toch het eerste doelpunt te maken. Nieuwenhoorn is dan even van slag en weet zich na een kwartier pas weer te herpakken met kansen voor Melvin Winterberg, Nichy Fortes (buitenspelgoal) en Dimitri Gomes. Vlak voor rust wordt een mooie voorzet van Roeland de Bruijne door Melvin net naast geschoten. Nieuwenhoorn had meer verdiend in die eerste helft maar is niet koelbloedig genoeg in de afwerking.

In de tweede helft schroefde Nieuwenhoorn het tempo flink op en lange tijd hing de 1-1 in de lucht. De eerste grote kans is voor Jeremy Hubregtse, maar zijn schot gaat naast. Ook Kethel Spaland krijgt kansjes, maar stuit op keeper Chris van Wijngen. Een vrije trap van Brandon Nooitmeer gaat over het doel. Uiteindelijk weet Jeffrey Burger in de “dying seconds of the match” de gelijkmaker te scoren al had het doelpunt ook kunnen worden afgekeurd als de grensrechter van Kethel Spaland zijn zin had gekregen. Gelukkig wuifde de scheidsrechter netjes terug als antwoord op het gewapper van zijn assistent en keurde de goal goed.

Zoals gezegd speelde Kethel Spaland heel gedisciplineerd en compact. Dat in combinatie met de bereidheid om voor iedere bal te gaan en om kilometers te maken zonder bal maakte het voor Nieuwenhoorn heel lastig om op te bouwen. Op basis van die inzet en de voorsprong tot vlak voor het eindsignaal moet het gelijkspel vandaag als een nederlaag gevoeld hebben voor de mannen van Peter van Buren. In die laatste seconde werd hen toch een klein stuntje ontnomen. Al had dat te veel van het goede geweest.

Nieuwenhoorn krijgt met dit gelijkspel te weinig. Met zo veel kansen is de 1-1 eindstand geen juiste weergave van de wedstrijd. Het ontbrak vandaag vooral aan de rust en overtuiging om trefzeker te zijn. Die hadden namelijk wel een paar doelpuntjes opgeleverd vandaag. Volgende week speelt Nieuwenhoorn uit bij ‘s Gravendeel voor de beker. De week daarop vervolgen we de competitie uit bij Alexandria 66 dat vandaag Spirit in eigen huis verraste en met 0-1 won. Geen tegenstander om te onderschatten dus.

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter