Niels Vonk (FC ‘s Gravenzande) hangt schoenen aan de wilgen

0

Centrumspits Niels Vonk (36) van FC ‘s-Gravenzande heeft bij de club aangegeven dat hij aan het einde van dit seizoen een punt zet achter zijn lange en mooie voetballoopbaan. Als voetballer kwam hij ook in actie voor Excelsior Maassluis, Spijkenisse en Vitesse Delft.

Maar ook speelde hij vijf seizoenen bij de ’s-Gravenzandse SV in de periode 2004 tot 2009. Daarna maakte hij weer de overstap naar Excelsior Maassluis, waar hij deel uitmaakte van de ploeg die de algehele amateurtitel van Nederland wist te veroveren. Na vijf jaar hoofd- en topklasse gespeeld te hebben keerde Niels Vonk medio 2016 terug naar FC ’s-Gravenzande.

Aandeel

Bij FC ’s-Gravenzande had hij een belangrijk aandeel als geroutineerde speler in het jonge team dat de titel bemachtigde in de eerste klasse. Blessures speelde hem de laatste jaren parten, maar hij wist zich op basis van zijn karakter en discipline steeds terug te knokken. De technische staf van de zaterdag Hoofdklasser hoopt dat hij nu gevrijwaard blijft van blessures en op die manier nog van waarde kan zijn voor de ploeg, die zo goed van start is gegaan dit seizoen.