Mike Janssen: ‘Neptunus-Schiebroek is een topclub’

3

Neptunus-Schiebroek draait dit seizoen op volle toeren. Afgelopen seizoen knokte de ploeg in een slecht seizoen onderin mee in de tweede klasse maar dit seizoen staat het na zeven wedstrijden op kop en werd er nog niet verloren. Aanvaller Mike Janssen heeft een groot aandeel in de goede prestaties. ”Afgelopen seizoen wil ik niet slecht noemen. Wij hadden toen geen doelstelling. Dit seizoen hebben wij wel een doelstelling. Hoger eindigen dan afgelopen seizoen.”

Mike Janssen maakte ongeveer anderhalf jaar geleden de overstap van Nieuwerkerk naar Neptunus-Schiebroek. Samen met enkele kompanen  besloten zij de overstap te wagen naar de zaterdag tweedeklasser. ”Ik ben samen met Stefan van Diest en Sven van den Berg naar deze club vertrokken. Stefans vader heeft vroeger bij Schiebroek gespeeld en kende daar nog een hoop mensen. Ook had Frank Vijg Neptunus-Schiebroek getipt over ons.”

De overstap van Nieuwerkerk naar Neptunus-Schiebroek bevalt tot nu toe goed. Afgelopen seizoen werd het ‘net’ nog niet zoveel gevonden maar dit jaar scoort Janssen erop los met zes goals. De 20-jarige aanvaller is duidelijk op zijn plek. ”Neptunus-Schiebroek is een topclub. Het is een hele knusse en gezellige club waar iedereen elkaar kent. Waar je binnen de lijnen elkaar op zijn plek zet en na de wedstrijd toch gezellig met zijn allen een biertje drinkt.”

Hoger eindigen dan de zevende plek lijkt dan ook geen moeilijke doelstelling te gaan worden. Van de zeven gespeelde wedstrijden won de ploeg van trainer Raymond Kraaijbeek er zes. ”We kunnen de doelstelling wel wat omhoog krikken. Wij zijn nu goed bezig. Wij durven te voetballen en weten dat wij elke wedstrijden kansen krijgen. Wij hebben dit seizoen drie keer met 1-0 achter gestaan en toch wisten we dat wij gingen winnen. Dat is een kracht waarover maar weinig ploegen beschikken in deze klasse.”

3 REACTIES