Lekkerkerk verliest bij titelkandidaat DVO’32

0

Afgelopen zaterdag stond voor Lekkerkerk de uitwedstrijd tegen DVO’32 op het programma. Van vorig seizoen wist Lekkerkerk nog dat de Vlaardingse ploeg een sterke ploeg had. Uit werd 2-0 verloren en thuis viel het kwartje voor Lekkerkerk ook net de verkeerde kant op. Er werd toen een 0-2 achterstand goedgemaakt tot 2-2 maar kort daarna maakte DVO’32 de 2-3. Die domper kwam Lekkerkerk toen niet meer te boven. Vooraf waren de belangen nu ook wel duidelijk. DVO’32 moest winnen om bij Charlois in de buurt te blijven en Lekkerkerk kan de punten goed gebruiken om weg te blijven bij de onderste plaatsen op de ranglijst.

Door een aantal personele problemen kon Lekkerkerk helaas niet in de sterkste opstelling beginnen. Toch hadden de omzettingen van het laatste moment niet hoeven te leiden tot een slap begin van de wedstrijd van Lekkerkerk. Dat gebeurde echter wel. In de 2e minuut was het al raak voor de thuisploeg. Na een wel heel makkelijk gegeven vrije trap werd er door de Lekkerkerkse ploeg niet goed geanticipeerd op de indraaiende vrije trap. Van dichtbij kon één van de twee vrijstaande spelers van de thuisploeg makkelijk inkoppen. Ook deze snelle achterstand zorgde er nog niet voor dat iedereen bij de les was. In de 7e minuut was het alweer raak. De 2-0 kwam na een snelle aanval over de linkerkant van DVO’32. De lage voorzet werd van dichtbij hard en hoog binnen geschoten. Lekkerkerk leek na de tweede treffer rijp voor de slacht, maar zoals in veel voorgaande wedstrijden wist Lekkerkerk zich toch weer te herpakken na tegenslag. Na de 2-0 ging Lekkerkerk de strijd aan en begon het beter in de wedstrijd te komen.

Bij gevaarlijke uitvallen via Bart Sterrenburg en Hamid Sarrafzadeh vanaf de vijftiende minuut kwam Lekkerkerk ook een aantal keer dreigend voor het doel van de thuiskeeper. Bij DVO’32 bleek het achterin te halen te zijn. In de 21e minuut viel de aansluitingstreffer. Een prima voorzet van Hamid Sarrafzadeh werd bij de tweede paal prima binnen gelopen door de attente Pim Molenaar. Na deze aansluitingstreffer bleek Lekkerkerk op zoek naar de gelijkmaker. Ook de thuisploeg bleef gevaarlijk via de snelle buitenspelers en de lange sterke spits die heel lastig te bespelen was, dus het bleef oppassen voor de Lekkerkerkse ploeg. Aanvoerder Tristan de Bruijn bespeelde de lastige spits prima en was hem veelal baas. Lekkerkerk leek op gelijke hoogte te komen toen Hamid Sarrafzadeh alleen op de keeper af kon gaan na een prima aanval via het Lekekrkerkse middenveld. Maar geheel ten onrechte vlagde de , zeker niet op één lijn staande, thuisgrensrechter voor buitenspel. De warrig leidende scheidsrechter nam het vlagsignaal echter wel over. Zo ging een prima kans voor Lekkerkerk verloren. Na 46 minuten floot de scheidsrechter voor rust.

De tweede helft begon Lekkerkerk vanaf het beginsignaal hoe het geëindigd was in de eerste helft. Met de ingevallen Mike van Gent, voor de uitgevallen spits Hamid Sarrafzadeh die niet meer verder kon na een forse charge op zijn kuit, en de doorgeschoven Alex Velsink naar de spits, kreeg Lekkerkerk in de eerste 20 minuten na rust een paar prima kansen. Bij gevaarlijke kopballen van Alex Velsink en Tristan de Bruijn viel de op dat moment verdiende gelijkmaker net niet, De kopballen verdwenen net naast en net over het doel. Het laatste kwartier vloeiden de krachten van de Lekkerkerk-spelers wat weg en kreeg DVO’32 weer wat meer ruimte om de aanval te zoeken. Na een paar kleine kansjes gemist te hebben, was het in de 80e minuut wel raak en werd de wedstrijd beslist. Een goeie snelle actie van de linksbuiten van de thuisploeg werd niet goed verdedigd door de rechterkant van Lekkerkerk. Na een snelle rush kon de bal, zonder een verdediger in de buurt, laag voor geschoten worden. De bal werd nu bij de eerste paal diagonaal binnen getikt en zo stond het 3-1. Na deze goal was het geloof in een goed resultaat er bij de Lekkerkerk-spelers er een beetje uit. DVO’32 probeerde het verschil nog wel wat op te voeren maar door goed keeperswerk van Robin Schiedon en gebrek aan scherpte bij de DVO-aanvallers bleef het tot aan het einde van de wedstrijd 3-1. Na 94 minuten vond de scheidsrechter het genoeg en floot voor einde wedstrijd.

Lekkerkerk staat na zeven wedstrijden met zes punten op de tiende plaats. Lekkerkerk had tegen DVO’32 een zwak begin dat resulteerde in een snelle 2-0 achterstand na zeven minuten. Toch herpakte Lekkerkerk zich redelijk en maakte redelijk snel de aansluitingstreffer. Tot aan de 75e minuut bleef Lekkerkerk uitzicht houden op een resultaat, maar door wegvloeiende krachten kon de gelijkmaker niet geforceerd worden. Tien minuten voor tijd viel de beslissende 3-1 voor de thuisploeg. Komende weekend heeft Lekkerkerk een vrij weekend, daarna volgen twee belangrijke thuiswedstrijden tegen achtereenvolgens Leonidas op 17 november en Excelsior Rotterdam op 24 november. Beide wedstrijden beginnen om 14.30 uur op het complex aan de Tiendweg-West.

DVO’32 hersteld zich tegen Lekkerkerk met 3-1 winst

Door Rinus Zomervrucht

Op deze aangename zaterdag heeft het keurkorps van oefenmeester Ben Hoogwerf zich knap hersteld van de 2-1 nederlaag uit bij VVOR in Rotterdam alexander. Middenmoter Lekkerkerk werd aan de marathonweg met 3-1 aan de kant geschoven. DVO begon furieus en had na een kleine 10 minuten al een 2-0 voorsprong te pakken. Eerst kopte verdediger Nick Rutten een door Wesley de Heij genomen vrije trap knap binnen voor de 1-0 en vlak daarop was er een razendsnelle uitval via links waarbij Mark Verkade het leder laag hard voor bracht waar Nico Huijer voor zijn man komend snoeihard de 2-0 aan tekende .Een prima begin van de Vlaardingers en DVO op rozen dus ? Nee dat niet want uit een snel genomen vrije trap werd de bal door Lekkerkerk bij de 2e paal neergelegd en binnen gewerkt voor de anschlusstreffer 2-1 .

DVO’32 verzuimde na de 2-0 om door te drukken en hield daarmee de opponent zelf in de wedstrijd al kreeg men nog wel de kans toen het al 2-1 was via een kopbal van Gert Jan van der Veen die goed naar de grond kopte om de marge weer op 2 te brengen maar de Lekkerkerker keeper redde knap met de benen, zo werd de rust bereikt met een minimale voorsprong 2-1.

Na de thee een onrustig DVO wat de  schwung niet meer echt te pakken kreeg en Lekkerkerk kreeg via een kopbal nog de kans op 2-2 maar het leder vloog over. Daarna teisterde aanvoerder Walter Zomervrucht met een knappe volley de lat en schoot Diego Remondo Gomez een gekruld schot net naast voordat een klein kwartiertje voor tijd Floris Keizerwaard met een weergaloze actie op links langs de verdedigers van Lekkerkerk snelde, voorzette en zag dat Tim Kievit de bevrijdende 3-1 tegen de netten joeg. Wedstrijd beslist, verdiend want de thuisploeg was beter, had zelfs de 4-1 nog op de pantoffel maar invaller Mark Zomervrucht raakte de lat zodat 3-1 de eindstand werd van een wedstrijd waarin de Vlaardingers zich dus herstelde van de zeperd tegen VVOR en bovenin blijven meedraaien. Over 2 weken wacht de equipe van trainer coach Ben Hoogwerf de volgende test uit tegen Dilettant in Krimpen aan de Lek voor de competitie en oefent  men a.s. donderdag vriendschappelijk in Schiedam tegen HBSS. Dus voor nu gegroet en tot horens.

Zaterdag 3 November 2018  aanvang 14.30 uur   DVO’32 – vv.Lekkerkerk 3-1 ( 2-1 )

Scoreverloop: 3e 1-0 Nick Rutten, 7e 2-0 Nico Huijer, 20e 2-1 Lekkerkerk, 78e 3-1 Tim Kievit.

Opstelling DVO’32 : Ruben Verboon, Mark Verkade, Pieter van der Veen, Atakan Karacoskun, Nick Rutten, Diego Remondo Gomez (74e Reinier van der Veen), Walter Zomervrucht ( c.) (64e Tim Kievit), Wesley de Heij, Floris Keizerwaard, Gert Jan van der Veen, Nico Huijer (82e Mark Zomervrucht).