IFC wint in Zuid-Limburg

0

Met een lekkere 0-2 overwinning bij de SV Meerssen in Zuid-Limburg klimt IFC over deze tegenstander in de stand heen naar de negende plaats. Deze overwinning was tevens de eerste uitoverwinning van IFC in zijn geschiedenis in de provincie Zuid-Limburg.

Er was sprake van een duel met twee gezichten. De eerste helft was voor IFC, de tweede helft voor de thuisploeg. In de eerste helft had de ploeg van trainer Virgil Breetveld voetballend het betere van het spel. Nadat Danny Slingerland met een vrije trap en Joey Grootenboer in het eerste kwartier al de kwaliteiten van de thuisdoelman hadden getest, werd er daadwerkelijk gescoord. Na een diepe bal van Perry van Eijken op de in de ruimte achter de verdediging in sprintende Juhtlen Castillo, ronde deze koel af 0-1. Nog voor halfweg de eerste helft toonde aanvoerder Danny Slingerland zijn specialiteit. Een directe vrije trap van circa 25 meter schoot hij magnifiek in de winkelhaak voor zijn zesde competitietreffer en de 0-2 tussenstand bij de rust.

Meerssen ging daarna in de tweede helft op zoek naar de aansluittreffer, waarbij het steeds opportunistischer ging spelen. Dit was een kolfje naar de hand van de uitblinkende centrale verdediger Tim Willemstijn. Uiteraard kregen de Limburgers wel mogelijkheden, maar meestal stond daarbij hun vizier niet scherp afgesteld en ook keeper Davey van Pelt was alert. Zo voorkwam hij in de absolute slotfase tot twee keer toe een tegentreffer. Door de 0-2 overwinning gingen de Ambachters met een tevreden gevoel terug de bus in voor een twee uur durende terugreis.

Volgende week zondag 25 november speelt IFC thuis tegen het ambitieuze en op de vijfde plaats staande Halsteren.

Laat een antwoord achter