HOV/DJSCR wint ondanks muur aan verdedigers

0

Deze zondag kwam Erasmus uit Den Haag op bezoek bij HOV/DJSCR een ploeg die vorige week Blijdorp op 1-1 had gehouden met een muur op trekken en daarmee zijn eerste punt had gepakt dus de gastheren waren gewaarschuwd dat het een ploeg is die zich niet zomaar liet verslaan.

HOV/DJSCR begon ook voortvarend aan de wedstrijd enkel in de buurt van het strafschop gebied stokte steeds de aanval door dat Erasmus ook vandaag een muur optrok en daar heel moeilijk door heen te komen was waardoor iedereen probeerde van grote afstand het doel van de uitstekende keeper van Erasmus onder vuur te nemen maar bij sommige stond het richtingsgevoel niet helemaal op scherp.

In de 22e minuut was het Maurice van de Linden die uit een diepe bal van Hardo Kloppert aan een kluw van spelers kon ontsnappen en de keeper van Erasmus nu wel het nakijken gaf en de verdiende 1-0 op het scorebord zette.

Na dit verdiende doelpunt bleef HOV/DJSCR de aanval zoeken maar als er al een kans kwam was het de keeper van Erasmus die een sta in de weg bleek te zijn en zo stond er na 45 minuten voetballen een bleke 1-0 voorsprong.

In de 2e helft was het zeker in het begin weer een belegering voor het doel van Erasmus die met moeite de aanvallers van zich af kon schudden, en zelf probeerde met snelle counters het doel van HOV/DJSCR te bereiken en dat had resultaat want na 52 minuten spelen lag de bal in het netje en was het 1-1 , HOV/DJSCR kon weer opnieuw beginnen om de muur van Erasmus te slechten en het fysieke spel van de bezoekers leverde ook veel overtredingen en op een van die overtredingen dacht iedereen dat de scheidsrechter de bal wel op de stip zou leggen maar ondanks dat de speler van HOV/DJSCR kermde van de pijn liet de scheidsrechter doorspelen.

In de 70e minuut mocht HOV/DJSCR een ingooi nemen maar bleef de speler van Erasmus de bal klemmen en toen Abdellah Bourchid de bal te pakken te krijgen om een ingooi te nemen ontstond er een klein opstootje waar de scheidsrechter allebei de spelers een gele kaart gaf enkel was dit voor Bourchid zijn 2e dus kon HOV/DJSCR met 10 man verder.

In de 75e minuut de wissel Mikey van der Zalm voor Karim Bouazza om nog meer druk te zetten op de verdediging van Erasmus en dat gebeurde ook en met kunst en vliegwerk hield Erasmus hun doel schoon in de 86e minuut ging  Mikey van der Zalm ging aan de rechterkant langs zijn tegenstander en die maakte daarbij een overtreding in het strafschopgebied en nu kon de scheidsrechter niks anders dan naar de stip wijzen maar alle ogen waren gericht op van der Zalm die bleef leggen met pijn en bleek dat hij in de overtreding ook nog verkeerd neer kwam en daarbij zijn pols heeft gebroken en dat is voor HOV/DJSCR maar zeker voor hem een grote tegenvaller omdat hij al ruim een jaar met een blessure aan de kant heeft gestaan en eindelijk weer zijn vorm kreeg van voor zijn blessure.

Nadat hij van het veld was geholpen door de verzorger stond Yassin Marhoub klaar achter de bal om de toegekende strafschop te nemen en hij maakte geen fout en stond HOV/DJSCR verdiend op 2-1.

In de laatste minuten gebeurde van alles voor beide doelen maar de stand veranderde niet meer en won HOV/DJSCR met 2-1 ondanks een muur van verdedigers.

Volgende week oefent HOV/DJSCR thuis tegen Pretoria en een week later gaat het voor de competitie op bezoek bij HWD.

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter