Herkingen ’55 sleept winstpartij uit het vuur tegen Rockanje

0

Herkingen ‘55 heeft in de vierde klasse H goede zaken gedaan door aan de Stoofweg te winnen van Rockanje. In een vlakke eerste helft, die zich liet kenmerken door een aantal spaarzame doelpogingen, kwam de thuisclub in de 72e minuut via Bryan Bouwens (strafschop) op voorsprong. In het slotkwartier speelde de formatie van Van Neck de wedstrijd volwassen uit en wist de ingevallen Patrick van den Ochtend in de slotminuut de marge te verdubbelen.

Onder een frisse najaarszon nam Rockanje in het openingskwartier het initiatief. Een aantal doelpogingen, voornamelijk uit de tweede lijn, werden door doelman Kievit onschadelijk gemaakt. Het strijdtoneel spon zich voornamelijk op het middenveld af. In een duel om de bal tussen Molenaar en Beukelman raakte de middenvelder van Rockanje dusdanig geblesseerd dat hij het veld moest verlaten. De thuisclub was onrustig in de opbouw en wist zich daardoor moeizaam een weg te banen door de hechte defensie van de bezoekers. Het belangrijkste wapenfeit in de eerste helft was een inzet van Bouwens die, op het half uur, over het doel suisde.

Na de rustpauze zette Rockanje druk, maar kwam de Herkingse defensie met Melissant, Van der Velde, Qualm en Huizer nauwelijks in de problemen. In de 61e minuut kon de thuisclub opgelucht ademhalen toen een inzet van De Ruijter rakelings langs de paal verdween. In de 72e minuut brak de wedstrijd uiteindelijk open. Maikel van de Ochtend pikte de bal uit een scrimmage op en passeerde zijn directe tegenstander. De poging om Van den Ochtend af te stoppen werd door arbiter Groenendijk terecht met een strafschop bestraft. Bouwens schiet onberispelijk binnen (1-0). In het resterende kwartier zocht Rockanje naar de gelijkmaker, maar weet het geen kansen af te dwingen. In de 86e minuut kreeg Huizer de mogelijkheid de wedstrijd in het slot te gooien, maar zijn inzet verdween hoog over. Het bleek uitstel van executie wanneer de ingevallen Patrick van den Ochtend de overwinning in de 90e minuut veilig weet te stellen met een tweede treffer voor de thuisclub (2-0).

Overig Nieuws

Laat een antwoord achter