‘Grote meerderheid zaterdagclubs tegen voetballen op zondag’

14
Rockanje stapte enkele jaren geleden over van het Zondag- naar het Zaterdagvoetbal.

Tijdens de recente bijeenkomsten die de KNVB heeft gehouden blijkt een grote meerderheid aan clubs die momenteel op zaterdag spelen tegen de ‘zondag’ als verplichte speeldag. Dat meldt KNVB-functionaris Jorrit Smit op Twitter.

Clubs zijn over het algemeen tevreden over de competitie maar vooral zaterdagclubs hebben een voorkeur (90%) voor de huidige speeldag en een vaste speeldag. Slechts 27% van de zaterdagvoetballers is bereid om op zondag te gaan spelen. Ook vinden zij (38%), in tegenstelling tot het zondagvoetbal (76%) niet acceptabel om bij het weekendvoetbal de thuisploeg de speeldag te laten bepalen.

Wat tevens opvalt is dat nagenoeg alle voetballers een speeltijd van 17:00 of 18:00 niet ziet zitten. Vooral late zondagwedstrijden zijn voor de clubs onacceptabel.

Conclusie

De KNVB lijkt daardoor wederom weinig draagvlak te hebben voor het weekendvoetbal en lijkt in die opzet alleen te kunnen volharden dat het een eigen besluit neemt. Of dat besluit dan voor het district West 2 genomen of dat het landelijk ingevoerd kan en moet worden, is onduidelijk.

Overstap

Veel clubs in de regio dienden veel clubs bij de overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal in de vierde of zelfs vijfde klasse te starten. Onder meer SC Feyenoord, Rockanje, OVV, Nieuwenhoorn en Nieuwerkerk stapten over en dienden in de vierde klasse te starten.

Foto: Twitter Jorrit Smit

14 REACTIES

  1. Steeds meer zondagscub willen ook starten op zaterdag dus 14:30 en 16:30 omdat ook de 3e helft belangrijk is voor clubs. En waarom kiezen vele zondagclub om naar de zaterdag te gaan en gewoon om 14:30 uur te starten !!

  2. Waarom houden dan zoveel clubs, die van de zondag naar de zaterdag zijn gegaan dan nog steeds zoveel senior elftallen aan. Dit is toch een bewijs dat er wel degelijk een behoorlijke behoefte is om op zondag te spelen! Wij hebben bij Coal 9 elftallen op zondag en geen van deze elftallen wil op zondag spelen! Ik kom bij veel zondagclubs tijdens de competitie en ze zijn allemaal happy om op zondag te spelen! Wij leven toch in een democratisch land en wij hebben ook recentelijk tijdens KNVB bijeenkomsten gezegd wij willen gewoon op zondag blijven spelen desnoods deel je ons in bij Zuid 1

    Arie Blok
    RVV Coal