Excelsior-aanvaller raakt rijbewijs kwijt na ‘vluchtmisdrijf’

4
Foto: WaterwegSport.nl

De Belgische Excelsior-aanvaller Jinty Caenepeel is voor drie maanden en vijftien dagen zijn rijbewijs kwijt. De Middenvelder kreeg tevens een boete van 3600 euro. De 22-jarige Caenepeel raakte betrokken bij een ongeval met vluchtmisdrijf, dat meldt het Het Laatste Nieuws.

Eerder werd Caenepeel al bestraft voor het rijden onder invloed van cannabis, laat voetbalprimeur weten. De buitenspeler van de Rotterdammers toonde berouw voor zijn daden. “U moet oppassen dat u hier geen vaste klant wordt. Ik hoop dat ik u de volgende keer niet hier, maar op het scherm of het veld zie”, liet de politierechter weten.

Caenepeel verleende tijdens het ongeval geen voorrang van rechts en knalde op een taxi. Vervolgens stopte hij en ging hij met de gewonde chauffeur praten. Daarna nam de aanvaller echter alsnog de benen. Aan de politie verklaarde hij dat als ‘een paniekactie’. “Ik had iets gedronken …”, was zijn uitleg.

4 REACTIES