Cees Lagendijk: ‘Na 30 seizoenen toe aan iets nieuws’

2

Cees Lagendijk stopt na 30 seizoenen als hoofdtrainer. ”De ‘kogel is door de kerk’, na 30 mooie seizoenen hoofdtrainerschap in het amateurvoetbal zet ik er een streep onder. Ik heb het geluk gehad om bij 8 geweldige voetbalclubs te mogen werken.” Groot-Ammers, CVV Rotterdam, Zwijndrecht, Rijsoord, Sleeuwijk, Heerjansdam, SteDoCo en GJS stonder onder leiding van Lagendijk.

Column Cees Lagendijk: Toe aan iets nieuws

Toen we met Groot-Ammers in mijn eerste jaar als hoofdtrainer kampioen werden van de hoofdklasse onderafdeling dacht ik dat ik ‘dat kunstje’ wel kon. Natuurlijk kom je er later achter dat je als trainer geen tovenaar bent. Statistieken heb ik nooit bijgehouden, maar geloof me ALLES is één of meerdere keren langsgekomen. Natuurlijk winst, verlies en gelijkspel, maar ook periodetitels, degradatie, promotie en ontslag. ( Dat ontslag was redelijk uniek, we stonden met HeerJanusDam bovenaan, 4 punten los, in de 1e klasse … )

Ik ben niet zo van het terug kijken maar trots ben ik zeker op het feit dat deze 8 mooie clubs mij ooit het vertrouwen hebben gegeven om hun vlaggenschip te leiden.

Vooruitkijken ligt me beter, wat nu…

Niet meer dagelijks nadenken over de komende wedstrijd, over de trainingen, over wat er binnen m’n elftal speelt. Niet meer 3 of 4x per week op vaste tijden naar m’n club.

Ik krijg vaak de vraag kun jij daar wel afstand van nemen? M’n gevoel zegt van wel, maar of dat in de praktijk ook gaat blijken is natuurlijk de vraag, dat zal ik af moeten wachten.

Met m’n huidige club GJS, ben ik een nieuw dienstverband overeengekomen, een dienstverband voor één jaar waarin ik als technisch manager zal functioneren. M’n verantwoordelijkheden liggen vooral in het begeleiden van de trainers van de selectie elftallen met als ultieme doel jeugdspelers te voorzien van zoveel mogelijk bagage om de stap naar GJS 1 te kunnen maken. Kort door de bocht de PRESTATIELIJN begeleiden.

Ook hier vaak weer de vraag, kun je afstand nemen en je opvolger z’n werk laten doen?     Wederom zegt m’n gevoel van wel, we gaan bij GJS een kader vaststellen waarbinnen de nieuwe hoofdtrainer zal moeten functioneren. Ik heb mezelf altijd enorm verbaasd over het feit dat een hoofdtrainer, een passant, een club gedurende een aantal jaren bij de hand neemt, kiest voor een bepaalde aanpak, een bepaalde filosofie waarin de club volledig meegaat … daarna komt er een andere hoofdtrainer, wederom een passant, die een route kiest die daar haaks op staat … wat denk je … de club gaat ook hier volledig in mee … In mijn beleving zou je als club zelf die filosofie, die visie moeten hebben, zelf de piketpaaltjes slaan en daarbinnen een trainer aanstellen.

Natuurlijk heb ik geen glazen bol en kan ik niet in de toekomst kijken, het zou zo maar kunnen dat we, GJS en ik, nog jaren een voor beide partijen zinvolle samenwerking vinden … Ik heb er heel veel zin in en ben er trots op dat ik ook deze kans van ‘mijn club’ GJS krijg.

Overig Nieuws
2 Comments
  1. Jan De Wit zegt

    Suc6 Goos

  2. lydam avatar
    lydam zegt

    Mooi vervolg hoor Cees heel veel succes en dat zal best lukken.gr.Lydia

Laat een antwoord achter