BVCB onderuit tegen Deltasport

1

BVCB wist in de laatste twee duels maar liefst elf maal het net van de tegenpartij te vinden. Afgelopen zaterdag staat in Vlaardingen na 90 minuten het scorebord op de hatelijke nul. Dat geldt niet voor tegenstander Deltasport, dat met twee nekschoten BVCB elimineert. Een onnodig verlies voor de Hoekse ploeg, daar het in de eerste dertig minuten heer en meester is en twee honderd procent kansen niet in doelpunten om weet te zetten.

Niets lijkt er in het eerste half uur op dat BVCB in de Broekpolder een zware middag tegemoet gaat. Al binnen twee minuten krijgt Coen Barg een uitgelezen mogelijkheid om BVCB op voorsprong te zetten. Maar de dot van een kans is niet aan de vervanger van de geblesseerde Nick Walbeek besteed. In de fase na deze gemiste kans, is BVCB duidelijk de bovenliggende partij. Het kent het meeste balbezit en Deltasport komt er feitelijk niet aan te pas. Het enige wat ontbreekt aan het spel van de Hoeksenaren zijn de kansen. Ondanks het overwicht kan dit niet vertaald worden in doelrijpe kansen. Het is ruim een kwartier na de kans van Barg dat BVCB op weg lijkt naar de openingstreffer. Goed doorzetten van Roy Eekman zorgt er voor dat zowel Jeremy Stork als Yousif de Kock gezamenlijk kunnen opstomen richting de Vlaardingse doelman Kevin de Kok. Het uitspelen van de goalie lijkt een abc’tje, maar op onverklaarbare wijze weten de twee Hoekse voorwaartsen deze kans om zeep te helpen. Het balletje opzij van Stork geeft De Kock de taak om de bal in het lege doel te plaatsen. Tot ieders verbazing, misschien wel verbijstering, verdwijnt de bal langs de buitenkant van de bal.

Vlak voor het verstrijken van het eerste half uur verschijnt Deltasport voor de eerste keer diep in de Hoekse defensie. De uiteindelijke voorzet van Jordao Pattinama is een eenvoudige vangbal voor keeper Mark Gaerthe. Met een fraaie actie van Crossifixio Goeloe, hij speelt tegenstander Nunes handig door de benen, haalt de jeugdspeler de achterlijn. Zijn assist op De Kock komt net niet aan. Met deze mogelijkheid is meteen de laatste kans van BVCB genoemd. Het is alsof er iets is geknakt na het missen van de grote kans van De Kock. Spelers vinden elkaar opeens niet meer zo soepel en enige creativiteit is ver te zoeken. Omdat Deltasport in het laatste kwartier van de eerste helft ook niet veel te bieden heeft, daalt het spel naar een bedenkelijk niveau.

De meest besproken speler in die fase staat niet op het veld, maar met een geblesseerde schouder langs de lijn: Nick Walbeek. Het gemis van de creativiteit van de grillige middenvelder doet zich sterk gelden. Walbeek heeft de creativiteit, het inzicht, het vernuft én de traptechniek om spelers op de juiste manier te bedienen. Juist dat vinden van de voorwaartsen vormt een groot obstakel in het spel van het elftal van Jan Everse.

Vroeg in de tweede helft is de eerste kans voor de Vlaardingers. Marruchen Zimmerman komt net een stapje te kort om een voorzet van Jordao Pattinama tot doelpunt te kunnen promoveren. Niet veel later volgt een grote kans voor BVCB. Vanaf rechts neemt Mitchell Hendriks een vrije trap, die diep in het vijandelijke strafschopgebied het hoofd van Tim Venloo vindt. Venloo, nadrukkelijk naar voren gedirigeerd door zijn aanvoerder Dennis van der Haas, kopt de bal hard over. In de veertig minuten die dan nog te spelen zijn, zal BVCB zich geen grotere kansen meer weten te creëren.

BVCB mag zijn doelman dankbaar zijn dat het niet op achterstand komt. Zimmerman slalomt op eenvoudige wijze door de Hoekse defensie en zet zich zelf vrij voor Gaerthe. Met een fraaie redding weet Gaerthe zijn oud-ploeggenoot van scoren af te houden. Als in de periode van Melvin Boel de voorkeur gaat naar Wesley van der molen, kiest Gaerthe voor een avontuur bij Deltasport. Heel gelukkig is het huwelijk niet, want na een aantal maanden keert Gaerthe weer terug bij BVCB, om daar met zijn vrienden in het derde te gaan spelen. Inmiddels heeft hij het vertrouwen van Everse en is hij dit seizoen weer eerste doelman van de Hoeksenaren.

Halverwege de tweede helft komt Deltasport vanuit het niets op voorsprong. Een corner van Jordoa Pattinama wordt terug gelegd op de vrij staande Nuno Andrade. De Kock is er te laat bij om te verhinderen dat de rechtsback kan uithalen. Met een ferm schot verdwijnt het schot van Andrade in de verste kruising.

BVCB is niet bij machte om zich op te richten en op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Het legt het in de persoonlijke duels steeds meer fysiek af tegen de met veel bravoure spelende tegenstander. De geest is volledig uit de fles en er is weinig meer over van het frivole spel van de laatste twee weken. Met nog zes minuten op de klok doen de blauwwitten zichzelf de das om. Onnodig balverlies door slap verweer op het middenveld biedt Deltasport de gelegenheid om te counteren. Hoofdrolspeler in de uitbraak is aanvoerder Jordao Pattinama, die parallel aan de langste zestienmeterlijn twee BVCB-ers voorbij loopt om vervolgens af te ronden met een onhoudbaar schot strak in de hoek, 2 – 0.

Meer dan een afstandschot uit de tweede lijn van Barg zal BVCB hier niet tegen over kunnen zetten. Om toch nog een lichtpuntje te kunnen noemen, is het vermelden van het invallen van Leon van den Heerik. De lange centraal verdediger vervangt is de 70ste minuut de aangeslagen Mitchell Feijen en maakt daarmee zijn eerste speelminuten van het seizoen, nadat een zeurende blessure hem weken aan de kant heeft gehouden.

Na afloop van het onnodig verloren duel, blijkt dat behalve drie punten ook de koppositie wordt mis gelopen. Ook koploper Forum Sport en nummer twee SHO moeten de winst aan de tegenstander laten. Met nog één duel te spelen had ook het binnenhalen van de eerste periode binnen handbereik geweest. Dat dit niet de eerste ambities zijn bij BVCB mogen duidelijk zijn, maar als je de kansen krijgt, dan ga je er voor. Meer en meer lijkt de eerste klasse B een competitie te vormen waar “iedereen van iedereen kan winnen”. Het verschil tussen de aanvoerder van de ranglijst SHO en de nummer tien Honselersdijk bedraagt slechts een schamele drie punten.

Volgende week is er geen regulier competitieprogramma. Op 17 november komt het Zeeuwse De Meeuwen naar het Hoekse sportpark. De ploeg uit Zoutelande wist na een belabberde start van de competitie afgelopen zaterdag voor de eerste keer de drie punten in eigen huis te houden.

Opstelling BVCB: Mark Gaerthe, Eytan Scheimann, Dennis van der Haas, Mitchell Feijen (70’ Leon van den Heerik), Tim Venloo, Roy Eekman, Coen Barg, Mitchell Hendriks, Yousif de Kock, Crossfixio Goeloe (64’ Evan Blom), Jeremy Stork

Overig Nieuws
1 reactie
  1. Jelmer Verwater zegt

    Perry van hartr

Laat een antwoord achter