Brielle te sterk voor koploper SHO

0

In het begin van de competitie was Brielle zoekende en waren de resultaten verre van de verwachtingen. De ambities om richting de hoofdklasse te gaan werden al snel de kop ingedrukt. Vaak was het veldspel best aardig, maar toch werd men op effectiviteit en teamcollectief afgetroefd. Vorige week werd eindelijk een voor elkaar strijdend Brielle gezien en dat leverde tegen toenmalig koploper Forum Sport drie punten op.

Tegen de nieuwe koploper SHO moest trainer Stanley Rieborn en zijn team hetzelfde zien te herhalen. In het begin van de wedstrijd leek SHO de meeste aanspraak te maken op de overwinning. Naar mate de wedstrijd vorderde kreeg Brielle echter de overhand en kroop SHO een paar keer door het oog van de naald. Een doelpunt van Jeffrey Duijnstee werd afgekeurd en pogingen van Claudio Santos Silva en Marvin Godschalk werden net niet omgetoverd tot een doelpunt. Kort voor rust werd een doelpunt van SHO afgekeurd vanwege een overtreding op doelman Deshney Hoornweg.

Na rust bracht trainer Rieborn Stevie Soares voor Brian Smits en het was de getergde invaller Soares die Brielle op een 0-1 voorsprong schoot tegen koploper SHO. De bal werd op maat afgeleverd door de hardwerkende Jeffrey Duijnstee. Dat Brielle daarna niet door wist te drukken was een minpuntje voor de verder goed spelende ploeg uit Brielle. SHO kreeg met een aangeraakte bal, uit een kado gegeven vrije trap, die op buitenkant paal eindigde bijna nog meer dan het verdiende. Het was vandaag de best georganiseerde en met elkaar strijdende ploeg die terecht met een overwinning uit Oud-Beijerland vertrok.

Wat opvalt zijn de uitslagen in de competitie, met maar liefst 10 ploegen die slechts op 3 punten staan van de bovenste plaats is het ongemeen spannend in de 1e klasse. Volgende week zaterdag Capelle – Brielle voor de beker. De wedstrijd begint om 14.30 uur.