Zestienhoven te sterk voor NOCKralingen (za)

Het 1e elftal had vorige week thuis onnodig, maar wel terecht overigens, een verliespartij moeten noteren en was er daarom op gebrand dit op zaterdagmiddag tijdens een zonovergoten duel recht te zetten. Dit zou dan moeten gebeuren tegen NOC-Kralingen dat op het Toepad haar wedstrijden sinds jaar en dag afwerkt. Ook al geldt dit voor hun 1e zaterdagteam pas sinds dit seizoen. Zo gebeurde het dus dat een debutant in het zaterdagvoetbal kwam te staan tegen een gelouterde zaterdagclub die dit seizoen weer wil proberen terug te keren naar de gewenste 3e klasse. Maar dan moeten wedstrijden als deze op het Toepad wel gewonnen worden. Met Moreno van Leeuwen en Heldinho Santos Silva in het centrum van de gehavende defensie trok 16hoven ten strijde.

Van meet af aan was te zien dat 16hoven duidelijk beter in haar vel stak dan vorige week tegen Ammerstol. Men was fel en streed voor elke meter waarbij er bij vlagen ook alleraardigst werd gecombineerd. Er werden al snel kansen genoteerd voor de gasten maar ook was duidelijk dat de thuisclub niet onderschat moest worden. Met snelle uitvallen was NOC-Kralingen wel degelijk gevaarlijk dus was het zaak om de gelederen achterin ook goed in de gaten te houden.

In de 14 minuut was het raak, een razendsnelle uitval via de rechterflank (Tombroek/Fortes/van Gelderen) zorgde ervoor dat Ryan Tilborg in stelling gebracht kon worden en dat was wel aan hem besteed, zijn droge schuiver bracht de 0-1 op het bord en luidde zo een mooie voetbalmiddag in voor het 16hoven van Jan Vermulm. 5 minuten later was het wederom raak, de thuisclub trok aan de noodrem met een strafschop tot gevolg. Steven Vreugdenhil ontfermde zich over de bal en schoot fraai de 0-2 in. Het was al eerder vermeld, deze Steven miste nog nooit een strafschop en het was dan ook opvallend dat het 16hoven publiek tijdens het nemen van de strafschop snel even de kantine in liep om een broodje te halen of de behoefte te doen, men wist vooraf al voldoende.

Na de 0-2 kreeg een speler van de thuisclub zijn 2e gele kaart, dus rood, en kwam 16hoven tegen 10 man te staan. Het verzet van de thuisclub leek even gebroken en 16hoven creëerde veel kansen zonder deze echter in doelpunten om te zetten. Er moest gewacht worden op de 38e minuut voordat wederom Steven Vreugdenhil de 0-3 aantekende, de wedstrijd leek beslist en kabbelde ogenschijnlijk richting het rustsignaal. De thuisclub echter rechtte de rug en wist voor de rust de 1-3 aan te tekenen. Dit zijn echt van die momenten die er bij 16hoven snel uit moeten want dit is niet alleen puur onnodig maar zorgt er ook voor dat de wedstrijd weer totaal open komt te liggen met alle gevolgen van dien.

Kort na de rust bijvoorbeeld. Weer was er slordig balverlies en kon de spits van NOC-Kralingen op het doel van doelman Jasper Geense af. 16hoven verdediger Heldinho, sinds lange tijd weer terug in de basis, werd hier de schlemiel want weliswaar kruiste hij achter de speler langs maar haakte hem licht. Niet alleen met een strafschop tot gevolg maar nog erger, een directe rode kaart voor Heldinho. Een uiterst zware straf gezien de aard van de overtreding maar volgens de regels, en daar gaat het uiteindelijk om, wel terecht. Zo kon de thuisclub zeer weer terug knokken in de wedstrijd, onvoorstelbaar eigenlijk want 16hoven had allang de wedstrijd moeten beslissen maar goed. Jasper Geense wilde aan dit scenario gelukkig niet meewerken, de doelman die de 1e 2 duels moest missen wegens ziekte, zag, dook en overwon.

Zijn katachtige reflex zorgde ervoor dat hij de bal uit de hoek kon ranselen en de 1-3 op het scorebord bleef. Een belangrijk moment in de wedstrijd want hierna was het 16hoven dat geschrokken op jacht ging naar een ruimere marge, en deze keer geen fout maakte. Weer die dekselse Steven Vreugdenhil die als aanvoerder het goede voorbeeld gaf en uiteindelijk een vlot lopende aanval doeltreffend wist af te sluiten van dichtbij, 1-4 in de 55e minuut. Dit smaakte duidelijk naar meer vond het team van Vermulm, maar vooral Steven Vreugdenhil, daar is ie weer…. Zijn 4e treffer van vanmiddag leverde de 1-5 op en dat in de 59e minuut. Dat vonden de jongens wel weer even voldoende en was er wederom een tegentreffer voor nodig om de boel weer op scherp te zetten, 2-5 in de 68e minuut alvorens 16hoven in de 84e minuut de 2-6 kon inschieten, doelpuntenmaker (het wordt eentonig: Steven Vreugdenhil). Rik Verweij tenslotte, zag zijn prima middag beloond door voor de eindstand te zorgen met zijn 2-7 in de 88e minuut. Waarna er nog een aantal kansen op onvoorstelbare wijze om zeep werden geholpen.

Het eindsignaal van dienstdoend arbiter van Bodegom zorgde voor 3 punten deze middag. 16hoven dus 3 gespeeld: 6 punten doelsaldo 12 voor en 7 tegen, kortom er is altijd iets te beleven tijdens wedstrijden van 16hoven dit seizoen. Zoveel is inmiddels wel duidelijk. Dat er echter zeker mogelijkheden in deze frivole ploeg schuilen is een prettige constatering. Als we de wedstrijd zaterdag nog eens goed tegen het licht houden dan mag gesteld worden dat 16hoven over een prima spelersgroep met meerdere mogelijkheden beschikt.

Om er zo maar enkele uit te pikken: Bradley Bosman met zijn aanstekelijke inzet en prachtige passes, Ryan Tilborg die zaterdag liet zijn dat zijn voetballende kwaliteiten eindeloos zijn, Ceny Fortes die onnavolgbaar is en zo kunnen we nog wel even doorgaan, zonder iemand tekort te doen want er werd nu eens echt als eenheid gespeeld tegen NOC-Kralingen en dat is natuurlijk in deze poule 4F enorm belangrijk wil je tot eventueel succes komen. Dat geldt ook voor de invallers, Verbaan en Griffioen lieten zien er te staan als het nodig is en als dan ook nog ene Wolf (met zijn 3e klasse ervaring) wordt ingebracht dan komt er natuurlijk wel IETS het veld in. Willen we natuurlijk verder niet onvermeld laten dat onze aanvoerder: Steven Vreugdenhil een clubrecord vestigde door in een competitieduel van RCSV Zestienhoven maar liefst 5 x !!!! te scoren. Dit record zou nog weleens lange tijd in de boeken kunnen blijven, zoiets maak je per slot van rekening niet elke dag mee.

Volgende week een heuse derby in Overschie op het programma: Zestienhoven ontvangt dan wijkgenoot HWD op sportpark 16hoven, zeker een reden om eens te komen kijken aan de van der Duyn van Maasdamweg. De wedstrijd, beide teams stonden in competitieverband werkelijk nog nooit eerder tegen elkaar, begint a.s. zaterdag om 14.30 uur, graag tot dan!