WCR (zo) neemt punten mee bij Kethel Spaland (zo)

0

WCR zondag 1 speelde 21-10 voor de competitie uit tegen Kethel Spaland op sportpark Willem-Alexander. Voor WCR stond vandaag een heel andere tegenstander te wachten dan dat zij tot nu toe tegen waren gekomen. Al met al een mooie test.

WCR begon wat onwennig aan de wedstrijd. Dit had alles te maken met de drukzettende jonge ploeg uit Schiedam. WCR moest een aantal verdedigende acties toepassen om de Schiedammers van scoren af te houden. Gelukkig waren de verdedigers en de keeper zeer alert. WCR wist deze periode door te komen en konden een oplossing vinden om zelf beter in het spel komen. Erg vervelend was het dan wel dat Serdar Kolay vroegtijdig geblesserd het veld moest verlaten. Hij werd vervangen door Rilgillio Ramsubagh.

Met hem op de flank erbij kon WCR op wat meer snelheid rekenen. En dit resulteerde meteen op een kans vanaf rechts belandde de bal op links bij Jeffrey v Veen, hij speelde de bal mee op Kevin de Groote en een strakke voorzet volgde. De bal kwam goed en hard voor, waardoor een verdediger van Kethel Spaland de bal in het eigen doel werkte. 0-1!

WCR bleef doorgaan over de flanken en werd steeds gevaarlijker. Kethel Spaland ging door de druk van WCR over op de lange bal en die kon steeds makkelijk worden verwerkt door WCR. Net voor de rust kwam linksback Kevin de Groote op de rand zestien. Hij bedacht zich geen moment een haalde in één keer uit. Deze bal verdween in de verre hoek. 0-2!
WCR mocht met een mooie stand gaan rusten.

In de 2e helft ging WCR verder waar het gebleven was. Legio kansen kwamen voor WCR, maar de 0-3 bleef uit. Kethel Spaland probeerde toch iets te forceren, waardoor er meer ruimte kwam voor WCR. Maar gelukkig liet de verdediging van WCR geen steken vallen.
WCR wisselde Sharondly Joaquin verliet het veld. Voor hem kwam Marchelli Lima. WCR kwam nu over rechts goed door. De bal kwam voor en werd ingeschoten. Deze werd tegen gehouden, waarna de bal voor de voeten kwam van Jeffrey v Veen. Hij aarzelde niet en schoot cool de 0-3 binnen.

WCR wisselde nog een 3e en laatste keer. Noodgedwongen moest Jeremy vd Ent met een gebroken neus het verlaten. Voor hem kwam Luuk Otte erbij.
WCR kwam niet meer in de problemen en voetbalde de wedstrijd rustig uit en nam uiteindelijk de drie punten mee naar Rhoon.

WCR speelde niet altijd even mooi en attractief voetbal, maar heeft de 3 punten behaald.
Sterkte voor de geblesseerd uitgevallen spelers.