TOGB eenvoudig langs DVV Delft

Voor de tweede keer deze competitie mocht TOGB thuis aantreden. Op het Hoge Land was hekkensluiter dvv Delft de tegenstander. Trainer Ronald Ermes  kon vandaag niet beschikken over de technische spelbepaler Desko Destanovic, ziek, en de geblesseerde Rick Verwey en Emircan Bagcan. Gelukkig heeft de oefenmeester voldoende keus om een representatief elftal op te stellen.

TOGB liet in deze wedstrijd zien dat het voetballend wel goed zit. Waar Delft 11 goede spelers in het veld zag stond er bij TOGB een team dat als collectief de tegenstander vanaf het begin van de wedstrijd vast zet. Al na vijf minuten kon de ploeg uit Berkel en Rodenrijs voor het eerst juichen. Hagary liet met een geplaatst schot van ruim buiten de 16 de Delftse sluitpost kansloos, 1-0. Door een blessure bij scheidsrechter Vogelzang lag het duel in de 7e minuut noodgedwongen stil. Gelukkig werd de in Gouda woonachtige scheidsrechter Mourabid bereid gevonden de wedstrijd te leiden. Na een 45 minuten gedwongen rust hervatte leidsman Mourabid de wedstrijd. Al snel was het de watervlugge Lacruz die de Delftsedoelman een tweemaal kansloos liet. Op aangeven van Van der Burg snelde Lacruz langs de Delftse verdediging, zette de doelman op het verkeerde been en schoof de bal in het lege doel, 2-0. Nog voor de rust was het weer raak voor TOGB. Op aangeven van Assaih was het Van der Burg die de bal achter doelman Huijsman kopte, 3-0.

Ook in de tweede helft een beter TOGB. Delft kwam er af en toe snel combinerend uit, maar werd niet echt gevaarlijk. De aanvallen werden of door de TOGB verdediging onschadelijk gemaakt of waren een makkelijke prooi voor doelman Stijnman. De aanvallen van TOGB waren in het tweede bedrijf niet doeltreffend. Na het wisselen van Gerritsma voor Van der Burg, Den Uijl voor LaCruz en Heintjes voor Bakker liet TOGB het publiek weer doelpunten zien. Invaller Heintjes maakte samen met Gerritsma (2x) het halve dozijn voor TOGB vol. Doordat Delft één keer wist te scoren sloten de ploegen na 90 minuten het duel op 6-1 af.

De komende 3 wedstrijden speelt TOGB uit. Komende zondag is in Delft Concordia de volgende tegenstander van de trotse koploper in de 2e klasse D.

TOGB: Stijnman, Vaudo, Urbanus, Weegman, Assaih, Zandbergen, Luyken, Hagary, Lacruz (Den Uijl), Bakker (Heintjes), Van der Burg (Gerritsma)

1 REACTIE