Teleurstelling bij The Hookers en HVC’10 over gemeentelijke heroverweging velden

0
Foto: HVC'10

Het Rotterdamse college van B&W heeft vragen vanuit de gemeenteraad over het vierde veld van voetbalvereniging HVC’10 beantwoord. Het college blijft bij het standpunt van eerder dit jaar, waarin is besloten dat het natuurveld omgebouwd moet worden tot multifunctioneel kunstgrasveld.

Rugbyclub The Hookers moet dan medegebruiker van het veld worden. Zowel HVC’10 als The Hookers kan zich niet vinden in het eerdere besluit en beide clubs zijn dan ook niet tevreden met de uitkomst van de heroverweging.

Gezamenlijk hebben de clubs geopperd om een extra veld aan te leggen, dat ook al voorzien was bij de aanleg van sportpark De Rondgang. Op die manier kan The Hookers over een gewenst extra veld beschikken en kan HVC’10 de huidige capaciteit behouden. De Hoekse gebiedscommissie steunt het voorstel van beide verenigingen en heeft bij het stadsbestuur aangedrongen om het voorstel over te nemen. Helaas dus zonder resultaat.

HVC’10 en The Hookers beraden zich op dit moment over verdere stappen.