RVVH – Heinenoord gelijk

0

RVVH is er zaterdag in zijn thuiswedstrijd tegen streekgenoot Heinenoord in geslaagd zijn eerste puntje van deze nog prille competitie binnen te slepen. Voor Heinenoord betekende dit het derde gelijke spel op rij.

De wedstrijd was over het algemeen zeer matig te noemen. Heinenoord had met name in de eerste helft het iets betere veldspel maar beide ploegen kregen niet echt grote kansen. RVVH kreeg zijn eerste kansje na een voorzet van aanvoerder Merencia die maar net door Könemann gemist werd. Heinenoord kwam middels de ex-RVVH-ers Van Dam en Buist goed door over de rechterkant maar het schot van Buist werd gered door de prima keepende Tim Elkhuizen. Ook een hard schot van Sander de Heus na een snelle aanval over de rechterflank via Buist ging net naast de goal van RVVH. Enkele corners van Heinenoord beoogden ook niet het juiste effect. Halverwege de eerste helft kreeg de geheel vrijstaande Geert Cleef een prima kans maar hij aarzelde te lang om de trekker over te halen waardoor deze kans voor RVVH verloren ging.

Enkele minuten later kreeg RVVH een vrije trap op de rand van de zestien te nemen na een overtreding op Könemann. Merencia schoot de bal echter te laag in waardoor de opgestelde muur redding kon brengen. Vijf minuten voor rust kon Thomas van Prooijen hard inschieten na een prima pass van El Koubai, maar Thomas zag zijn harde schot geblokt worden door een Heinenoord-verdediger. Het slotakkoord in de eerste helft was voor Brandon Könemann maar hij zag zijn inzet over het doel van Heinenoord gaan zodat de rust aanbrak met de bekende brilstand van 0-0.

De tweede helft bracht wat meer leven in de brouwerij. Zo kwam Heinenoord redelijk fel uit de startblokken en zag Van Dam zijn vrije trap na een handsbal van RVVH op de binnenkant van de paal belanden. Een schot van Andrew van Tiggelen (inderdaad de zoon van “spijker” Adri) werd door Elkhuizen prima gestopt. Een kwartier na rust zag Heinenoord zijn tot dan toe betere veldspel beloond worden. Een uitstekend opgezette aanval over de linkerflank werd door Buist voorgezet en de bal werd hard binnen gewerkt door invaller Mitch Fransen: 0-1. RVVH liet het er niet bij zitten en ging nu meer, directer en feller op de aanval spelen. Dit leverde een tweetal corners op die net niet het beoogde resultaat gaven. Een afstandsschot van Sprangemeijer werd door keeper Vervoort namens Heinenoord goed gestopt. Ook de dubbele wissel, die trainer Ronald Hulsbosch in de 68e minuut toepaste, pakte goed uit. Een aanval over de linkerkant via de ingevallen De Jesus deed de bal bij de vrijstaande El Koubai belanden die zich geen moment bedacht en direct hard in de benedenhoek inschoot. Keeper kansloos en via de binnenkant van de paal betekende dit 1-1. RVVH probeerde nu door te drukken en kreeg nog enkele kansen via Diop en Könemann en ook nog via De Jesus na een niet toegekende penalty (hands?) middels een schot wat over ging. Vlak voor tijd kreeg ook Heinenoord nog een prima mogelijkheid via een vrije trap op de rand van de zestienmeter lijn. Jordey van Dam zag zijn inzet gestopt worden door keeper Elkhuizen zodat de wedstrijd eindigde in 1-1. Een uitslag waar beide partijen uiteindelijk toch wel mee konden instemmen.

RVVH – Heinenoord  1-1 (0-0) Fransen 0-1, El Koubai 1-1

Scheidsrechter: K. Post

Gele kaarten: Diop (RVVH) en Buist en De Heus (Heinenoord)

RVVH: Elkhuizen, Van Leenen, Swart, Eggers (68. J. Drenthe), Van Prooijen (68. De Jesus), Cleef, Diop (82. Lioe Anjie), El Koubai, Sprangemeijer, Merencia en Könemann.

Heinenoord: Vervoort, Van Tiggelen, Salas, T. van den Berg, Van Dam, Jonkman, Strik (79. A. van den Berg), Buist (82. Mouthaan), De Heus (55. Fransen), Steketee en Stolte.

HEINENOORD  NIET  LANGS  R.V.V.H.

Door Cor Hoogvliet

Na 2 gelijke spelen is het de mannen van coach Ralph Kalkman ook niet gelukt tegen oud-trainer Ronald Hulsbosch de eerste overwinning te pakken. Voor Leon Steketee, Jordey van Dam en Remco Buist was het een weerzien van het oude nest, waar het allemaal begonnen is.

Beide teams kwamen fel uit de startblokken en de eerste aanval was voor de Noord, toen Marvin Strik Sander de Heus aan het werk zette en jammer, dat zijn voorzet te hard was.
Het antwoord kwam meteen toen Brandon Koneman, die ternauwernood miste uit een voorzet van Kader Diop. Een opgezette aanval tussen Jordey van Dam en Richard Stolte kwam bij Andrew van Tiggelen terecht, die naast schoot. En weer was het Brandon Konemaan die werd aangespeld en dit keer door Leon Streketee met een uitstekende ingreep werd verdedigd.

Zo golfde het spel heen en weer en was het steeds de overal aanwezige Ramon Salas, die menig aanval onderschepte. Ongelooflijk wat deze 32 jarige Rotterdammer presteert.
Door het hoge tempo ging menige pass te gehaast en derhalve onnauwkeurig, zodat het spel niet altijd even mooi was, maar wel spannend. Dat was ook de oorzaak, dat scheidsrechter Kees Post dikwijls moest onderbreken door allerlei overtredinkjes zonder dat er van gemeen of onportief gedrag sprake was. Na ruim een half uur spelen kregen de Ridderkerkers een vrije trap te nemen na een overtreding van Marvin Strik op de rand van de zestien. Aanvoerder Papito Merencia belastte zich er mee, maar geen probleem voor aanvoerder Toine v.d. Berg, die de bal weg werkte.

De vrije trap van Jordey van Dam even later aan de andere kant ging over en naast. Op slag van rust werd het nog even dreigend voor het doel van Nick Vervoort en uiteindelijk was het Nick Jonkman die resoluut ingreep, wat het einde van de eerste helft betekende met nog steeds de brilstand op het scorebord. 0 – 0.

Het tweede bedrijf was nog maar net begonnen, toen Kader Diop een schot van afstand probeerde, wat ver over ging. Even later kwam de mogelijkheid voor Heinenoord om op voorsprong te komen door een vrije trap op de rand van de zestien. Een geweldige pegel van Jordey van Dam had een beter lot verdiend, maar kwam nu op de paal ter hoogte van de kruising.

Meteen hierna volgde een combinatie tussen Marvin Strik en Jordey van Dam, die op zijn beurt Andrew van Tiggelen bediende, maar zijn schot door doelman Tim Elkhuizen met moeite werd gekeerd. Vader Adri zag het samen met Joop Hiele op de tribune allemaal gebeuren. Nadat Jordey van Dam nog een schot van afstand losliet, wat overigens ook een prooi voor de Ridderkerkse sluitpost werd kwam de lang verwachte wissel.
Mitch Fransen kwam in de 54e minuut binnen de lijnen voor Sander de Heus, die zijn dag niet had. En meteen ging het anders lopen.

Richard Stolte veroverde het leer, ging zijn tegenstander voorbij en zijn uitstekende voorzet op maat werd door de net ingevallen Mitch Fransen keurig binnen getikt  .0 – 1.
Ook Ronald Hulsbosch vond het tijd om te wisselen en hij slingerde meteen twee verse krachten binnen de lijnen waaronder Shamir de Jesus. Door de komst van deze nummer 14 ging alles anders en daar had de defensie van de Noord de nodige moeite mee en soms geen antwoord op. Want de jacht op de gelijkmaker was nauwelijks geopend toen de geheel vrij staande Ibrahim el Koubai werd aangespeeld en hij de bal in de uiterste linkerhoek schoot en Nick Vervoort het nakijken gaf. 1 – 1.

Nadat een kopbal van Remco Buist maar net naast de paal belandde ging het er steeds meer naar uit zien, dat ook de 3e wedstrijd van de prille competitie ging eindigen in het 3e gelijkspel. Uiteindelijk was het misschien wel de juiste uitslag over de gehele wedstrijd genomen. a.s. zaterdag volgt de belangrijke wedstrijd tegen Westlandia. Aanvang: 14.30 uur

Opstelling: Nick Vervoort – Andrew van Tiggelen – Ramon Salas – Toine v.d. Berg – Jordey van Dam – Nick Jonkman – Marvin Strik ( 79.Anthal v.d. Berg ) – Remco Buist ( 82. Neall Mouthaan ) – Sander de Heus ( 54. Mitch Fransen ) Leon Steketee – Richard Stolte.