Nike voetbalschoenen garanderen sterren

0

Historische WK-finales, unieke commercials, zinderende Europa Cup-wedstrijden of beslissingen in nationale competities: ze herbergen de absolute uitblinkers van de sport. Sterren die tot maximale wasdom komen op de Nike voetbalschoenen.

Nooit staat het merk stil en dat is nou juist hetgeen zo aanspreekt bij de beste voetballers in de wereld. Ze willen schoenen die doen wat de voeten van hen vraagt. Op welke ondergrond en bij welke weersomstandigheden dan ook. Nike biedt al jarenlang meer dan dat: Nike levert voetbalschoenen voor de grootheden in het voetbal.

Ian Rush prees in Europa als eerste bekendheid de voetbalschoenen van het Amerikaanse merk. In zijn kielzog bleef het aantal spelers met hoge ambities maar komen. Uit alle delen van de wereld. Kenmerkend voor het succes was de WK-finale uit 1994. Dat toernooi greep Nike als eerste aan om een speciale WK-voetbalschoen te ontwikkelen. Cijfers uit de eindstrijd van het toernooi zeggen voldoende.

Paolo Maldini en Romario behoorden tot de acht spelers die op dat toneel de Nike Tiempo’s om de voeten hadden. Voetbalschoenen voor de ware liefhebbers, voor de spelers met een drang om iedere dag weer beter te worden. De jaren ’90 gaat de boeken in als het decennium waarin Nike zijn positie als spelverdeler in de markt definitief veroverde. Robert Carlos, Thierry Henry, Edgar Davids, Andrea Pirlo en Ronaldo schreven op verschillende velden geschiedenis. En ze hadden allemaal één ding overeen: de swoosh zat aan de voeten.

Spelers als Patrick Vieira, Luis Figo, Francesco Totti, Miroslav Klose, Rio Ferdinand, Eric Cantona, John Terry, Fabio Cannavaro, Didier Drogba, Cristiano Ronaldo, Eden Hazard, Wayne Rooney, Kevin de Bruyne en Zlatan Ibrahimović behoren ook tot die elite.

Ongeacht positie, kwaliteiten, ondergrond, competitie of leeftijd: Nike staat er met haar voetbalschoenen altijd. Figo kleurde ieder voorzet een tintje lichter op zijn nieuwste Nike’s. Cantona leverde magie op de velden. Cannavaro was standvastiger dan ooit en leidde zijn Italië in 2006 naar een langverwachte wereldtitel. Klose scoorde op zijn Nikes goal na goal op de wereldkampioenschappen.

Ook de huidige generatie Nike-voetballers belooft veel. Kylian Mbappé veroverde op Nike al zijn eerste wereldtitel. Waar brengen de schoenen hem nog bij zijn Paris Saint-Germain? Hij heeft het meest luxe bedenkbare Nike-symbool aan zijn zijde bij die club. Neymar jr. kent geen grenzen op zijn gepersonaliseerde schoenen.

Het merk laat die spelers niet alleen dromen van de prijzen. Omzetten in werkelijkheden, die ambitie maakt Nike ieder seizoen weer waar. Opgeven en het hoofd laten hangen staan niet in het woordenboek van Nike. Presteren, alles geven, uitblinken, durven, leren, verbeteren, juichen en winnen wel.

Sterren horen thuis op de best verkrijgbare schoenen. Modellen die ieder jaar nog meer te bieden hebben en zo de concurrentie blijvend voor willen blijven. Nike voetbalschoenen garanderen die sterren dat.

Laat een antwoord achter