Lineth Beerensteyn schiet Oranje langs Denemarken

Lineth Beerensteyn , ooit begonnen bij DHC en oud-speelster van ADO Den Haag heeft een belangrijke rol gespeeld in de plaatsing van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal voor de finale van de play-offs. De winnaar daarvan verovert een ticket voor het WK 2019 in Frankrijk.

In de thuiswedstrijd tegen Denemarken nam Lineth Beerensteyn al een treffer voor haar rekening (2-0 winst) en dinsdag verzorgde zij de volledige productie van de OranjeLeeuwinnen (1-2).

Overigens begon het belangrijke duel in en tegen Denemarken niet goed voor Oranje. Door een strafschop (na een overtreding van Dominique Bloodworth) kwam het team van Sarina Wiegman al snel op een 1-0 achterstand. Echter binnen twee minuten kopte Lineth Beerensteyn
de bal uit een voorzet van Desirée van Lunteren binnen: 1-1.

Regie

Na de doelwisseling was Oranje de regie over de wedstrijd kwijt en kreeg Denemarken enkele geweldige kansen om gelijk te komen en zelfs een voorsprong te nemen. Het Oranje-team kroop enkele keren door het oog van de naald. Op het moment dat iedereen zich verzoend had met de 1-1 uitslag, sloef Lineth Beerensteyn nog een keer toe. In blessuretijd verlengde zij een bal die van de knie van invalster Vivienne Miedema afkomstig was: 2-1.

Voorkeur

Lineth Beerensteyn, tegenwoordig speelster van Bayern München, had de voorkeur gekregen van coach Sarina Wiegman in de spits boven Vivienne Miedema, die aan het terugkomen is van een blessure en nog wel als invalster in het veld kwam.

De OranjeLeeuwinnen spelen nu in de finale van de play-offs tweemaal tegen Zwitserland, dat België na twee gelijke spelen uitschakelde. In België werd het 2-2 en in Zwitserland 1-1.