Jeremy van Uunen (Leonidas): ‘De tranen vloeiden over mijn wangen’

1

Jeremy van Uunen draaide vorig seizoen als een trein. De spits wist veelvuldig het net te vinden en een stap naar de top van het amateurvoetbal of zelfs het profvoetbal leek in de maak. Het noodlot sloeg echter toe. De aanvaller scheurde zijn voorste kruisband en een lange revalidatie was het gevolg. ”Vreselijk! De club liet me langs Adrie Poldervaart gaan en die zag gelijk dat het mis was. De tranen vloeiden over mijn wangen. Ik voelde mij op dat moment onoverwinnelijk en dan gebeurde dit.”

De 24-jarige Van Uunen wist dat hem een lange revalidatie te wachten stond. Een zwarte bladzijde in zijn voetbalcarrière. ”Ik wilde eerst niet eens aan revalideren denken. Dit kwam pas na de operatie. Ik ben toen aan mijn herstel gaan werken met Luuk Besseling. Dit was een zware periode maar je weet waar je het voor doet.”

Bij Van Uunen kwam inmiddels het besef dat er maar 1 optie was. Dat was sterker terugkeren. ”Het was zwaar maar het heeft me sterker gemaakt. Je moet karakter tonen om een jaar te revalideren. Ik heb gemerkt hoeveel ik van voetbal hou.”

De aanvaller staat inmiddels weer op het veld en heeft ook zijn eerste doelpuntjes weer meegepikt. De lange zware periode heeft Van Uunen achter zich gelaten.”Ik sta weer op het veld en voel mij heerlijk. Dit is pas weer mijn beginperiode maar ik word sterker en sterker. Als ik dit seizoen op 10-15 doelpunten eindig heb ik het goed gedaan.”

De blessure betekent overigens niet dat dat Van Uunen zijn ambities heeft bijgesteld. ”Ik wil nog steeds het hoogst mogelijke halen. Of dit nou de top van het amateurvoetbal of het profvoetbal is zien we nog wel maar ik ga er zeker voor.”

1 reactie
  1. Rob Speelmeijer zegt

    Suc6 verder

Laat een antwoord achter