Directeur KNVB: ‘Wat mij betreft stoppen we met profvoetbal tijdens interlands’

1

Sparta en FC Twente liggen al maanden met de KNVB overhoop over het afstaan van jeugdinternationals voor de vertegenwoordigende elftallen terwijl zij zelf in actie moeten komen. Beide clubs moesten meerdere spelers afstaan.

KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma heeft echter aan gegeven dat hij met het inplannen van wedstrijden tijdens de interlandperiode wil stoppen. ‘Ik vind het belachelijk dat er bij ons profvoetbal wordt gespeeld in een interlandweek’, zegt Hoogma tegenover Voetbal International. ‘Daar gaan we wat mij betreft dus mee kappen vanaf volgend seizoen.’

Sparta speelt aanstaande zondag thuis tegen Cambuur. De Rotterdammers hebben nagenoeg alle spelers beschikbaar omdat bondscoach Bert Konterman de spelers op de reservelijst heeft gezet.

1 REACTIE