Wethouder over Feyenoord City: ‘ISG-rapport wegens vertrouwelijkheden niet openbaar’

8

Wethouder Adriaan Visser kan de gemeenteraad op dit moment geen inzage geven in het ISG-rapport over Feyenoord City. Hij heeft aan het begin van de middag uitgelegd dat het een tussenrapport is met vertrouwelijke onderdelen. ‘’En we moeten ook nog gaan aanbesteden’’, aldus de wethouder, waarmee hij wilde zeggen: dan kan niet alle info zomaar voortijdig op straat komen te liggen.

Door Dagblad010.nl

Visser hield vol dat hij blij is met de tussenstand in het ISG-rapport. Hij nam ook niks terug van de ingeschatte ‘’haalbaarheid’’ van het nieuwe stadion, maar kon zich verder totaal niet vinden in de verwijten van raadslid Ruud van der Velden van de Partij van de Dieren, die zich afvroeg bij wie de wethouder nu in dienst was: bij de gemeente of bij Feyenoord City.

‘’Het is via u alleen maar de Goed Nieuws Show. U lijkt wel de beschermheer van Feyenoord City. De bouwkosten zijn nu al gestegen met twintig tot dertig procent en we krijgen geen spat uitleg. Onbegrijpelijk allemaal. Volgens mij hebben we als raad recht op openheid van zaken. ‘’

Van der Velden vond het ook heel raar dat Visser het ISG-rapport niet gelezen had. ‘’U praat het reclamefoldertje van Feyenoord City na. U zit er als wethouder gewoon niet bovenop’’.

‘’Ik praat wekelijks met de mensen van Feyenoord City en ook met die van Feyenoord en zelfs dagelijks met onze eigen mensen. Daarvoor hoef je niet steeds het rapport voor je neus te hebben’’, verweerde Visser zich. ‘’Dit is nu eenmaal een project dat zich almaar ontwikkelt.’’

Wel zei hij zich zorgen te maken over het draagvlak. Hij zegde toe nogmaals met Feyenoord aan tafel te gaan om te zorgen dat de voorlichting over het project wordt vergroot. Zijn twitteraccount loopt namelijk vol met boze verwijten.

8 Comments
 1. Daan Noorlander zegt

  hoe democratisch kan je zijn

 2. Patrick Delmeer zegt

  Begin met bouwen en kap met dat gelul. Door dat gelul word het met de dag duurder. Renoveren heeft totaal geen zin. Dan moet je al het staal en beton vervangen. Dan zet je een nieuw stadion neer

 3. Piet Mijderwijk zegt

  Hoe lang moeten we nog wachten??

 4. Pie Daemen zegt

  En de ‘democratische raad ‘ die pikt dit….en de belastingbetalende burger heeft dit maar te pikken .,!! tja, de verkiezingen zijn immers weer voorbij…!

 5. Ronald Larooij zegt

  Gewoon bouwen

 6. Cees Dool zegt

  Firma List en Bedrog #stopfeyenoordcity!!

 7. Kay Basten zegt

  Bouwen bouwen

 8. Joop Van Den Heuvel zegt

  Bouwen en kein gelul

Laat een antwoord achter