Spijkenisse vervolgt competitie tegen Nootdorp

Zo langzamerhand komt Spijkenisse in de juiste tred voor de hoofdklasse A. Tegen concurrent Ter Leede scoorden de groen-witten niet alleen drie doelpunten maar ook een dikke voldoende voor de wijze waarop die zege werd behaald.

Spijkenisse – Komende zaterdag krijgen de mannen van trainer Peter Wubben Nootdorp op visite. Nootdorp startte qua uitslagen matig. De ploeg verloor met 2-1 van Achilles Veen en in eigen huis met 1-4 van Capelle en bungelt in de onderste regionen op de ranglijst.

Nootdorp telt zo’n 19000 inwoners, ligt tussen Pijnacker en Delft en is de geboorteplaats van Jan Janssen de eerste Nederlander die de Ronde van Frankrijk won. Oud minister Rita Verdonk koos eveneens Nootdorp als woonplaats. De club speelt al jarenlang in de hoofdklasse, werd opgericht in 1950, speelt de thuiswedstrijden op sportpark ‘s-Gravenhout en heeft 750 leden. Trainer Dick Boereboom zwaait voor het vierde seizoen de scepter en kan na een lange afwezigheid weer beschikken over de diensten van Peter Korteling.

Het was overigens plezierig in Sassenheim de lang geblesseerde Daan Bourgonje weer een balletje te zien trappen. De Hellevoeter is op de weg terug, maar het zal nog wel even duren voordat hij deel zal uitmaken van de selectie. Spijkenisse moet waken voor onderschatting en tegenstrever Nootdorp bloedserieus nemen. Ook de aanhang mag niet te lichtvaardig denken over de tegenstander en compleet achter de thuisploeg gaan staan. Tot zaterdag, aanvang half drie op het sportpark Jaap Riedijk.