Sparta wil stadion verder uitbouwen

Foto: Mischa Keemink

Sparta is nog steeds voornemens het stadion uit te breiden. De plannen, die uit september 2016 stammen, worden ondanks de degradatie doorgezet.

De opzet is om de capaciteit van het negentien jaar geleden gerenoveerde stadion te laten uitgroeien van 10.500 naar zo’n 12.000 tot 13.000 plaatsen. Het gaat om een uitbreiding, die volgens Sparta nodig is om een stabiele eredivisieclub te worden.

De bedoeling is ook om er ook nog een aantal sponsorboxen bij te bouwen, terwijl na de degradatie nogal wat sponsors zijn afgehaakt en naar verluidt tien boxen leeg staan. Het aantal toeschouwers blijft echter redelijk stabiel. Bij de laatste thuiswedstrijd tegen Eindhoven waren bijna 9000 kijkers aanwezig.

Daarbij wil Sparta het veld laten zakken en rondom het veld zo’n tweeduizend nieuwe zitplaatsen creëren. Op de kopse kanten is het de bedoeling om aan beide zijden het gebouw met 340 vierkante meter op te trekken met vier etages, volgens een bouwplan van Knevel Architecten. Deze plannen worden woensdag besproken in de gemeentelijke welstandscommissie. Deze maand spreekt Sparta ook met de supportersvereniging over de plannen. Ook de faciliteiten voor supporters en sponsors wil men verbeteren en uitbreiden.

Het is nog onduidelijk wanneer de verbouwing zal zijn afgerond. Volgende zomer lijkt in elk geval niet haalbaar. Daarbij is Sparta afhankelijk van de financiering, die nog niet rond is.

Tevens is Sparta in drukke onderhandeling met RV & AV Sparta, de amateurtak, over de verhuizing van de betaald voetbaltak naar Nieuw-Terbregge. Indien het kunstgras volgend jaar wordt vervangen door echt gras, zal de betaalde afdeling vanwege gebrek aan trainingsaccommodatie moeten intrekken bij de amateurs. Ook Nieuw-Terbregge zal dan een gedaantewisseling moeten ondergaan.

6 REACTIES