SC Feyenoord naar Bollenstreek

Sportclub Feyenoord reist zaterdagmiddag af naar Katwijk voor het belangrijke duel met FC Rijnvogels. De thuisploeg neemt met vier punten uit twee duels de vierde positie op de ranglijst in. Afgelopen zaterdag speelden de Katwijkers met 1-1 gelijk tegen DFS uit Opheusden. Rijnvogels-coach Jimmy Simons sprak na afloop over een zuur resultaat. “We hebben genoeg kansen gekregen. En dan te bedenken dat we in een gedeelte van de tweede helft door een rode kaart met tien man speelden. Daardoor had DFS meer balbezit.”

Simons wil dit seizoen bij de eerste vijf teams in de zaterdaghoofdklasse a eindigen. De oud profvoetballer van Sparta vindt de hoofdklasse een zware afdeling. “Het is wel moeilijk om het niveau in deze klasse in te schatten. Ik denk dat ploegen als Ter Leede en VV Spijkenisse de kar gaan trekken.”

Simons laat weten dat het spel van zijn manschappen nog wel beter moet. “In aanvallend opzicht zijn we sterk en verdedigend ogen we solide.” De makkelijk pratende coach laat weten dat zijn ploeg tot nu veel inzet toont. “We geven met zijn allen niet snel op. We geven honderd procent. Mijn ploeg bestaat dan ook uit winnaars.”

De oefenmeester is onder de indruk van de kwaliteiten van SC Feyenoord. “Die ploeg is niet voor niets zo vaak kampioen geworden. En als je 1-1 gelijkspeelt tegen het sterke Spijkenisse dan doe je het natuurlijk goed. Tot op heden boekt SC Feyenoord goede resultaten. Collega Raymond Frehe is dan ook een goede coach voor SC Feyenoord.”

”Ik verwacht in ieder geval tegen SC Feyenoord een open duel. Het is moeilijk om in te schatten welke ploeg het initiatief zal gaan nemen. Ik heb echt geen idee. We hebben respect voor iedere tegenstander, maar zijn niet bang voor de Varkenoordse ploeg. Dus kijken we niet tegen SC Feyenoord op. We zullen zaterdagmiddag scherp zijn en het duel leeft wel in mijn selectie.”

Jimmy Simons is aan zijn eerste hele seizoen bij Rijnvogels bezig. “Sinds verleden jaar november ben ik trainer van Rijnvogels. We sloten de afgelopen competitie met een keurige zesde stek af. We zijn met Rijnvogels uiteindelijk negen plaatsen gestegen.”

SPORTCLUB FEYENOORD

De Sportclub Feyenoord is tot nu toe aan een aardige reeks bezig. Na de 1-1 remise tegen Spijkenisse won promovendus SC Feyenoord afgelopen zaterdag met 3-2 van De Jodan Boys. Nieuweling Ricardo Merrelaar was op een sfeervol Varkenoord verantwoordelijk voor de 1-0. Vervolgens maakte De Jodan Boys de achterstand verrassend ongedaan door een 1-2 voorsprong te nemen. In de sensationele tweede helft bezorgden Tim Schoonheijm en invaller Adil Akanioui uiteindelijk SC Feyenoord toch nog de belangrijke zege. Junior Obiku had met twee assist een voornaam aandeel in de winst van de Varkenoorders.

Al met al kon de Rotterdamse winst als een zware bevalling worden getypeerd. Op basis van de bijdrage in de tweede helft was de overwinning tegen een counterend en afwachtend De Jodan Boys uitermate verdiend.

Door de overwinning steeg SC Feyenoord van de tiende plaats naar de vijfde plaats op de ranglijst. De ploeg doet het redelijk met vier punten uit twee confrontaties. SC Feyenoord heeft twee punten achterstand op koploper Volendam, dat als enige ploeg in de zaterdaghoofdklasse A de eerste twee wedstrijden wist te winnen. In de maand oktober speelt SC Feyenoord voor het eerst tegen de tegenstander uit het Vissersdorp.

Raymond Frehe, de coach van SC Feyenoord was bijzonder kritisch over het spel van zijn ploeg in de eerste helft tegen De Jodan Boys. “We kwamen toen matig voor de dag. We waren slordig in de passing en niet agressief genoeg. Gelukkig hebben we in het tweede bedrijf alles rechtgezet. We kregen genoeg kansen, maar verzuimden om de 4-2 en de 5-2 te maken.”

De trainer verwacht dat SC Feyenoord tegen Rijnvogels aan de bak moet. “Ik ken Rijnvogels niet goed, maar het is een stugge en fysiek sterke ploeg. Ik denk dat beide teams het initiatief willen gaan nemen. Ik verwacht daarom een boeiende wedstrijd. Katwijkse ploegen spelen altijd aanvallend.”

Hij is wel tevreden over de resultaten van zijn ploeg. “Natuurlijk kan het altijd beter. Ik ben blij met het behaalde aantal punten tot nu toe. Daar had ik stilletjes op gehoopt. Ik denk dat we in de hoofdklasse thuishoren.”

Frehe meldt dat zijn ploeg een fitte indruk maakt. “We spelen goed georganiseerd en voetballen goed. In verdedigend opzicht kan het nog wat stabieler. Ik vind dat we nog teveel kansen weggeven. En in aanvallende zin missen we nog teveel kansen. Maar ik ben wel blij met het aantal kansen dat we afdwingen. “In de hoofdklasse krijg je maar zes of zeven mogelijkheden per wedstrijd.”