Richard Koutstaal (OSV Oud-Beijerland): ‘Wij willen gelijk door naar de tweede klasse’

De kwaliteitsinjectie die OSV Oud-Beijerland voor dit seizoen heeft gekregen brengt ook verwachtingen met zich mee. Trainer Richard Koutstaal steekt dat niet onder stoelen of banken. ”Wij willen gelijk door naar de tweede klasse”, klinkt de trainer zelfverzekerd.

Oud-Beijerland kreeg er diverse versterkingen, vooral van Piershil, bij. De oefenperiode heeft ervoor gezorgd dat trainer Koutstaal zijn opstelling zo goed als zeker heeft staan. ”Ik heb hem voor 90% in mijn hoofd.” Vooral de aanval van de zaterdag derdeklasser staat momenteel als een huis maar Koutstaal is ook lovend over de rest. ”Wij zijn vooral erg sterk in de breedte dit seizoen.”

Afgelopen seizoen werd OSV-Oud Beijerland kampioen in de vierde klasse. Normaal gesproken speelt een ploeg dan om in de derde klasse te blijven. OSV wil echter meer. In een lastige competitie met ploegen als OVV, RHS, Rhoon, ‘s-Gravendeel en Binnenmaas lijkt dit een lastige kluif. Koutstaal vindt de indeling echter prachtig. ”We hebben een heerlijke competitie. Wel denk ik dat er groot onderscheid gaat zijn tussen de bovenste helft en de onderste helft. Wij moeten zorgen dat we minimaal een periode pakken en misschien wel gewoon kampioen worden.”