Nog steeds onduidelijkheid over doorgang duels Feyenoord en Sparta

0
Foto: John Groeneweg

Door de aangekondigde politiestakingen van komend weekend blijft het onzeker of AZ – Feyenoord zondag door kan gaan. De KNVB kijkt intensief met alle burgemeester na eventuele oplossingen. De wedstrijden FC Dordrecht – FC Twente (vrijdag) en Willem II- Excelsior (zaterdag) gaan dankzij deze contacten sowieso door.

De politie strijdt hevig voor een beter cao en kondigt dit weekend ‘de meeste heftige acties’ ooit aan. Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid probeert dit via de rechter te voorkomen. Als de stakingen doorgaan, rukt de politie alleen uit bij grote nood.

De KNVB hoopt dat alle wedstrijden dit weekend gewoon gespeeld kunnen worden, maar dan moeten de betreffende burgemeesters het verantwoord vinden. In de lijst van wedstrijden die definitief doorgaan, staat nog niet het duel tussen Sparta en FC Den Bosch van komende zondag.