Gemeente Den Haag moet HSV Escamp 25.000 euro betalen

Tijdens één van de afleveringen vorig seizoen van het TV-programma ‘Haaglanden Voetbal aan tafel’ liet advocaat Richard van der Zwan weten, dat HSV Escamp een procedure tegen de gemeente Den Haag zou opstarten.

Van der Zwan daarover: ,,Dat is uiteindelijk gebeurd. In die procedure heb ik namens HSV Escamp gevorderd dat de gemeente haar verplichtingen tot het betalen van een bedrag van € 25.000,00 vermeerderd met de wettelijke rente daarover tegenover de club dient na te komen.”

Proceskosten

,,De rechtbank heeft inmiddels uitspraak gedaan en de vordering geheel toegewezen”, laat Van der Zwan weten. ,,De gemeente Den Haag moet dus een bedrag van € 25.000 aan HSV Escamp te voldoen. Daar bovenop ook nog eens de kosten van de procedure tot een bedrag van ruim €. 2.000,00.”

HSV Escamp bestaat nog steeds, al komt het niet met elftallen uit in de competitie. Veel (jeugd)leden zijn destijds overgestapt naar andere verenigingen. Van het toenmalige eerste team, zijn nu onder meer spelers actief bij HMSH. Momenteel beraadt het bestuur van HSV Escamp zich nog over haar toekomst.