Richard Elzinga: ‘Jong FC Den Bosch is voor mij geheel onbekend’

FC ’s-Gravenzande heeft het er in de tweede competitiewedstrijd van het seizoen een stuk beter vanaf gebracht dan de eerste. De ’s-Gravenzanders, wisten thuis met 4-2 van Swift te winnen. Zaterdag speelt de equipe van trainer Richard Elzinga voor het eerste tegen Jong FC Den Bosch.

De wedstrijd tegen Swift begon rustig. In het eerste half uur bleven spannende momenten uit. De eerste treffer viel nog net in de eerste helft; in de 42ste minuut maakte Westhoff zijn eerste van de middag. De tweede helft scoorden de Westlanders binnen 71 minuten nog drie keer. Pas na dat vierde doelpunt van FC ‘s-Gravenzande leek Swift wakker te worden: in de 86ste minuut en de 88ste minuut scoorde de club nog, maar de winst bleef in handen van de thuisploeg. ,,Ik ben uiteraard erg blij met de overwinning en het vertoonde spel. Vorige seizoen waren we twee keer redelijk kansloos tegen Swift en zaterdag spelen we 75 minuten lang prima voetbal en staan we op 4-0. Na de 4-0 verslappen we in concentratie en laten we nog twee tegengoals toe,’’ kijkt trainer Richard Elzinga terug op het duel tegen de Amsterdamnmers.

Yuri Westhoff

Grote man aan de kant van de Westlanders was met drie doelpunten Yuri Westhoff. De deze week 27-jarige geworden Westhoff heeft nog twee doelpunten nodig om de magische grens van honderd treffers te bereiken voor zijn favoriete club FC ’s-Gravenzande. ,,Yuri heeft vorig seizoen al bewezen dat hij belangrijk is voor de ploeg en gemakkelijk scoort. Iedereen kan nog een stap maken en dat moet ook een ieders ambitie zijn, het hoogst haalbare willen bereiken.’’

Kakhi Jordania

Zaterdag krijgt FC ’s-Gravenzande bezoek van Jong Den Bosch. FC Den Bosch is een club uit het betaald voetbal, dat speelt in de Eerste divisie. De club heette eerder ook FC Den Bosch’67 en BVV Den Bosch en vanaf 1992 is het weer FC Den Bosch. FC Den Bosch ligt naast de amateurvoetbalclub BVV. Kakhi Jordania is sinds deze zomer de nieuwe eigenaar. De 23-jarige zoon van oud-Vitesse eigenaar Merab Jordania heeft 99,9 procent van de aandelen in zijn bezit. Jong Den Bosch speelt voor het eerst in de zaterdaghoofdklasse. Beide ploegen speelden nog nooit eerder tegen elkaar. ,,Jong Den Bosch is voor mij een onbekende tegenstander. Afgelopen weekend won het met 4-1 van Achilles wat al aangeeft, dat het een goede ploeg bezit. Die hebben wij ook dus ik verwacht wederom een wedstrijd met twee ploegen die voetballen om te winnen,’’ aldus trainer Richard Elzinga.

Sportpark Juliana

Over de personele bezetting zegt Elzinga: ,,Wij missen vanwege een blessure alleen Niels Vonk.” Het duel op Sportpark Juliana begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Martijn Germs uit Wilnis. Volgende week speelt FC ‘s-Gravenzande een uitwedstrijd tegen vv Capelle.