Arie van den Berg: ‘Heinenoord moet nacompetitie halen’

25-08-2018: Voetbal: Robey toernooi sv Heinenoord vv Heinenoord

Heinenoord moet komend seizoen minimaal nacompetitie halen. Dat stelt Heinenoord-voorzitter Arie van den Berg in het radioprogramma Hoeksche Waard Sport Live. ”Ondanks dat wij een verschrikkelijke zware competitie hebben.”

Afgelopen seizoen kon Heinenoord de verwachtingen niet waarmaken. Een gebrek aan scorend vermogen brak de ploeg op. ”We hadden Richie Basoski en Arif Irilmazbilek gehaald. Basoski heeft bijna niet gespeeld door blessures en Irilmazbilek scoorde maar vijf doelpunten.”

Dit seizoen moet dat anders gaan. Heinenoord trok weinig spelers aan maar wat het aantrok geeft een flinke kwaliteitsinjectie. De zaterdag eersteklasser zag Remco Buist en Jordey van Dam komen van SteDoCo en Richard Stolte van Barendrecht. ”Ze brengen niet alleen een berg kwaliteit mee maar we hebben ook echte winnaars erbij gekregen.”

Toch houdt de Heinenoord-voorzitter een slag om de arm. ”Deze competitie is zo zwaar dat je met een goede ploeg ook zomaar zesde kan worden.” Nacompetitie is het doel op welke manier dan ook. ”Of dit nou via een periodetitel is of via de ranglijst waar je dan tweede of derde wordt.”

Foto: Mischa Keemink, www.vksportphoto.com