Ruime oefennederlaag voor ASWH

1

Vanmiddag oefende ASWH in het Zeeuwse Koudekerke tegen DUNO D. Deze wedstrijd werd ingelast omdat de deelname aan het toernooi bij Smitshoek kwam te vervallen. DUNO D., een ambitieuze nieuwkomer in de zaterdaghoofdklasse, was in Zeeland op trainingskamp en vond VCK bereid om het sportcomplex open te stellen voor een oefenduel tegen ASWH. De Ambachters keerden met een ruime nederlaag huiswaarts (4-1), na een wedstrijd met twee gezichten.

Voor rust was de ploeg van trainer Cesco Agterberg namelijk een stuk sterker dan de tegenstander. Vooral in de eerste twintig minuten kwam ASWH tot goed voetbal. Dat leverde al snel een terechte voorsprong op via Nebi Tiryakioglu. Hij pakte de bal af van de wat lichtzinnig opbouwende Dominique Kivuvu, een van de vele oud-profs bij DUNO D., en schoot alleen voor de doelman de 0-1 binnen. ASWH kreeg in het vervolg van de eerste helft nog veel meer prima kansen, maar onder meer Lester Pires, Ismail Yildirim, Sam van de Kreeke en Nebi Tiryakioglu slaagden er net niet in om de trekker succesvol over te halen. Omdat de ploeg uit Doorwerth halverwege de eerste helft een makkelijk gegeven strafschop benutte, was de ruststand echter 1-1. Dat mocht ASWH zichzelf aanrekenen, want gezien het spelbeeld had het al op een ruime voorsprong kunnen staan.

In de tweede helft hielpen de Ambachters de tegenstander onbedoeld in het zadel. Een verkeerde pass van Mels van Driel werd onderschept en vormde de inleiding voor de 2-1. Hoewel ASWH het nog wel probeerde, slaagde de ploeg er na rust niet echt meer in om nog heel veel te creëren. In de absolute slotfase counterde een zeer effectief DUNO D. vervolgens nog naar 4-1, waarbij aan de derde goal een licht buitenspelluchtje kleefde. Al met al dus een weliswaar geflatteerde, maar toch flinke nederlaag. Anderzijds heeft het duel trainer Agterberg ongetwijfeld weer meer inzichten geboden over het spelen van een systeem met drie spitsen, want daarin werd vanmiddag geoefend. Tevens konden veel spelers langer spelen dan een helft, omdat de selectie in Zeeland niet compleet was. Zo ontbrak de net in het huwelijksbootje gestapte Stanley Husen en waren ook Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Menno Vooges en Vince van Dongen niet inzetbaar. Stefan Kok kreeg een middagje vrijaf omdat het niet nodig was drie keepers mee te nemen, maar uiteraard was hij wel van de partij als toeschouwer.

Dinsdag krijgt ASWH een mooie kans om zich te revancheren. Dan speelt het op eigen veld de wedstrijd tegen de buren van IFC. ASWH strijdt met de zondaghoofdfklasser om het officieuze Kampioenschap van Ambacht, dus er staat best het nodige prestige op het spel.

DUNO D. – ASWH 4-1 (1-1). 10. 0-1 Nebi Tiryakioglu 22. 1-1 Kevin Sissing (strafschop) 57. 2-1 Joey Godee 89. 3-1 Ryan Bouwmeester 90 (+1). 4-1 Shapoul Ali.

Scheidsrechter: Jobse

ASWH: Stef Doedée; Clarence Bijl, Peter Verhoeve (46. Mels van Driel), Gilmaro van de Werp, Yassine Belghar (46. David Almeida); Nick Slotboom (69. Serkan Tanriseven), Fabian Korporaal, Nebi Tiryakioglu (82. Lester Pires); Sam van de Kreek (69. Josh Gross Santana), Lester Pires (46. Bilal El Amrani), Ismail Yildirim (46. Sanzio Dieterich)