Rens Burgwal: ‘Hopen dat Oud-Beijerland weer bovenin mee kan doen’

0

Rens Burgwal speelt al enige tijd bij Oud-Beijerland. Vanuit de jeugd stroomde het talent door naar het eerste elftal en afgelopen seizoen pakte hij met zijn ploeg de titel in de zaterdag vierde klasse.

De 21-jarige Burgwal, in het dagelijks leven student Financieel Administratief Medewerker, kijkt ui naar de rentree in de derde klasse. “Een nieuwe ervaring met ploegen die elk een andere voetbalstijl hebben. Daarnaast zijn er ook veel clubs die ik alleen van naam ken.”

De ‘kenners’ voorspellen Oud-Beijerland, dat veel spelers van Piershil over zag komen, een plek in het linker rijtje van de derde klasse. Burgwal hoopt en verwacht van zijn ploeg dat er meegedaan wordt om de prijzen. “Van Oud-Beijerland verwacht of hoop ik eigenlijk dat we bovenin mee gaan doen om nog een keer promotie af te dwingen. Dit omdat we een grote selectie hebben met veel potentie. De ploegen waar ik het meest van verwacht zijn FC Binnenmaas, Botlek en ‘s Gravendeel. Van sommige andere clubs weet ik het niet aangezien ik niet weet hoe die voetballen.”