Nederland zakt nog verder weg in UEFA-Ranking

16

Nederland is op de coëfficiëntenlijst van de Europese voetbalbond UEFA van de twaalfde naar de dertiende plaats gezakt. Denemarken profiteerde van de tegenvallende prestaties afgelopen week van Feyenoord, Vitesse en Ajax.

Ajax verspeelde op bezoek bij Standard Luik een voorsprong van 2-0 (2-2). Feyenoord en Vitesse wonnen helemaal geen punten voor het Nederlands voetbal. De bekerwinnaar uit Rotterdam leverde een wanprestatie bij Trencin (0-4). Vitesse verloor van FC Basel (0-1).

Het is de Nederlandse clubs veel aan gelegen dit seizoen minimaal als elfde te eindigen op de coëfficiëntenlijst. De nummer één tot en met tien mogen in het seizoen 2020/2021 minimaal één club rechtstreeks afvaardigen naar de Champions League. De nummer elf profiteert ook mee als de winnaar van de Champions League zich via de eigen competitie ook weer plaatst voor de nieuwe editie van dat prestigieuze toernooi.

Nederland heeft op dit moment een geringe achterstand op nummer elf Oostenrijk en nummer twaalf Denemarken. Nummer tien Turkije ligt voorlopig buiten bereik. PSV en Ajax zijn al zeker van een ticket voor de groepsfase van de Europa League en kunnen zich nog plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League. AZ is na twee duels al uitgespeeld in Europa en Feyenoord en Vitesse strijden volgende week voor een klein kansje.

16 REACTIES

  1. Dat hele Nederlandse voetbal is een lachertje.en dat zal zo blijven.zijn net een stel hoeren de meeste voetballers geld meeeer geld.clubliefde kennen ze niet.

  2. poeh, sinterklaas en de zwarte pieten zijn er ook nog. het is een spelletje. Ja de media hebben het tot een van de belangrijkste gebeurtenissen opgehemeld, diep triest dat haat en geweld en gescheld en nog veel erger samen gaan met een potje voetbal. steun gewoon je club, diep triest sukkels die daar anders over denken.