Monsterzege IFC op ONA

0

Tegen het in de tweede klasse uitkomende O.N.A. uit Gouda scoorde het veel verder in de voorbereiding zijnde IFC een heuse negenklapper. Met name in het laatste half uur van de wedstrijd was de pijp leeg bij de tegenstander en liep de score op naar een 9-1 eindstand.

In de eerste helft was IFC al duidelijk de bovenliggende ploeg en kwam op voorsprong door een benutte penalty van onze aanvoerder Danny Slingerland na een handsbal bij een voorzet van Ozan Cimen. Een vijftal minuten voor de rust belandde een stiftbal van Juthlen Castillo tegen het aluminium. Op slag van rust een snelle counter van de gasten en Mo Belali scoorde de onverwachte gelijkmaker.

Na de rust rondde de ingevallen Joey Grootenboer (zijn eerste officieuze treffer voor zijn nieuwe club) een aanval via Juthlen Castillo en Berkay Tunc fraai af. Een vijftal minuten later was het onze aanvoerder die een aanval via Grootenboer en Cimen afrondde 3-1. Nadat in de 60ste minuut de laatste drie wissels aan de kant van IFC waren ingebracht, bleek de accu bij de gasten leeg te raken en kon het nog vol gas kunnen gevende IFC de score laten oplopen tot liefst 9-1. Met een stiftbal zorgde Slingerland voor een volgende mooie treffer en Noël Goosens zorgde daarna voor de 5-1. Uit een corner van onze aanvoerder zorgde een harde kopbal van Michael Potkamp voor weer een treffer. Na een steekbal van Cimen op de breed leggende Goossens zette Perry van Eijken zich zelf ook op het scorebord (7-1). De achtste en zijn vierde van de middag was dan weer van Danny Slingerland. Het slotakkoord op aangeven van Perry van Eijken was van de voet van spits Joey Grootenboer 9-1.

Een wedstrijd, die door de conditionele achterstand van de gasten eigenlijk maar een helft duurde. Wel is er lekker aan de aanvallende combinaties gewerkt kunnen worden en hebben de Ambachtse spelers gezien de snel volgende wedstrijd nu niet tot het uiterste hoeven gaan. O.N.A. die hun competitie pas drie weken later dan IFC ziet beginnen verdient een compliment, dat ze ondanks slechts twee trainingen in de benen hebbende toch –de uiteraard door hun zelf ook akkoord bevonden wedstrijd- zijn komen spelen en niet op een laat moment hebben afgezegd.

Aankomende dinsdag 14 augustus speelt IFC al zijn volgende voorbereidingswedstrijd. Het betreft de wedstrijd om het officieus voetbal kampioenschap van Hendrik Ido Ambacht. De wedstrijd wordt om 20.00 uur gespeeld op het veld van onze buurman, het in de derde divisie zaterdag uitkomende, ASWH.

IFC – O.N.A.: 9-1 (1-1). 19. 1-0 Danny Slingerland, 45. 1-1 Mo Belali, 51. 2-1 Joey Grootenboer, 56. 3-1 Danny Slingerland, 62. 4-1 Danny Slingerland, 67. 5-1 Noël Goossens, 73. 6-1 Michael Potkamp, 79. 7-1 Perry van Eijken, 82. 8-1 Danny Slingerland en 85. 9-1 Joey Grootenboer.

IFC: Yordi Godijn (46. Davey van Pelt); Ozan Cimen, Stephen Emelina, Marco Bouwman (19. Perry van Eijken), Nico Ramos (60. Edison Warner), Marcelo Gomes de Veiga, Danny Slingerland, Michael Potkamp, Berkay Tunc (60. Everon Pisas), Mohamed el Bannasri (46. Joey Grootenboer) en Juthlen Castillo (60. Noël Goossens).