Maurice Heijboer: ‘Rhoon wil bij de eerste vijf spelen’

3
Foto: John Groeneweg

Rhoon daalde na het kampioenschap direct weer terug naar de zaterdag derde klasse. De formatie had het lastig in de tweede klasse en moet in de derde klasse op jacht naar eerherstel.

Rhoon doet dat met een deels gewijzigde selectie. Aanvaller Maurice Heijboer bleef Rhoon wel trouw. “Hoewel de groep grotendeels bijeen bleef, zijn er drie jongens vertrokken. Met name aanvoerder Daniel Wigman zullen we gaan missen,” vertelt Heijboer. “Daarnaast krijgen we een nieuwe trainer in Ronard Venekamp. Die kent ons natuurlijk al goed. Hij was de afgelopen jaren trainer van Rhoon 2 en op de zaterdagen assistent bij 1. Met het tweede is hij vorig seizoen kampioen geworden, dus ik verwacht dat een aantal jonge gasten uit die groep ook aan zullen sluiten.

Heijboer verwacht een mooie en spannende competitie. “Zoals altijd is 3D een sterke afdeling, dus ik zie ons niet zomaar direct weer terugkeren naar de tweede klasse. Daarvoor zijn er teveel ploegen aan elkaar gewaagd in deze competitie. Rijnmond HS is er al jaren dichtbij en ook FC Binnenmaas verwacht ik zeker weer bovenin. Verder denk ik dat OVV en Oud-Beijerland meteen mee zullen doen om de prijzen en Den Bommel ken ik ook als een degelijk team, dus er zijn genoeg kanshebbers dit jaar. En er zullen ongetwijfeld verrassingen zijn. Wij mikken daarom op een plek bij de eerste 5, met hopelijk een periodetitel op zak.”

3 REACTIES