Leonidas te sterk voor DHC

0

DHC speelde dinsdagavond uit bij Leonidas de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Na een 2-0 ruststand raakte DHC na rust wel paal en lat, maar in de score kwam geen wijziging meer.

Trainer Rob de Lange van DHC had op deze warme zomeravond twintig spelers meegenomen naar Rotterdam-Noord. In de eerste helft startte DHC met acht spelers van het afgelopen seizoen, plus de uit de jeugd overgekomen Scott Luiten en Farid el Hammouchi én de van sv Den Hoorn teruggekeerde Youri Kooijmans.

Kansen

Na een goed begin bleek Leonidas met drie weken training en al twee wedstrijden in de benen verder dan DHC, dat na één week training nu de eerste wedstrijd speelde. De thuisploeg scoorde tweemaal, waar DHC via Djerreld Muntslag en Jordy Brouwer kansen creëerde, maar niet tot scoren kwam. En dus gingen de partijen met die 2-0 stand aan de thee.

Wissels

Na rust kwamen bij DHC direct zeven wissels in het veld. Roy Speelman als speler van vorig seizoen, Max Otten en Andani Ollie overgekomen uit de jeugd en de van VELO teruggekeerde Joren Tromp. Verder nieuw in het groen-zwart doelman Bas van Zee (GDA), alsmede Jessy Nauman (FC Zoetermeer) en Rayvano van Alphen (GDA). Halverwege de tweede helft kwamen hier nog bij Jaouad Hadchoune (sv Loosduinen) en Manuel Mansanga (Spartaan’20).

Feller

DHC speelde de tweede helft wat feller en was ook tweemaal dicht bij een treffer. Eerst raakte Rayvano van Alphen de paal en later belandde de inzet van Roy Speelman op de lat. Komende zaterdag ontvangt DHC in het eigen Stadion sv Nootdorp. Aanvang van deze wedstrijd is om 17.00 uur.