Feyenoord-fans: ‘Nee, Pierre. Geen Sjeik’

24

Pierre van Hooijdonk zei vanavond in het NOS-zondagavondvoetbalprogramma dat Feyenoord beter af zou zijn met de komst van een sjeik.

De oud-spits van NAC en Feyenoord refereerde daarbij aan de rijkeluisopmars die Engelse- en Spaanse clubs meemaakten sinds zij vanuit de oliestaten zijn geadopteerd. Willem Vissers, sportverslaggever van De Volkskrant, zei zo’n overheersing totaal niet bij Feyenoord vinden passen, maar ”als de supporters en de leidings van de club het wil willen, wie ben ik dan?”

Daarna ontplofte social media.

Die reacties houden vannacht ook pas op als iedereen slaapt en krijgen maandagmorgen een follow-up. De algemene conclusie was overigens binnen een half uur duidelijk: nee. Bovendien (in meerderheid) werd Pierre voor gek verklaard. Ook was er kritiek: Pierre, waarom durf je de leiding van Feyenoord niet aan te pakken. Zelf bleef Pi Air in standbeeldtermen ook niet buiten beeld: je bent een Feyenoord-idool, maar wat nu blijkt: geen Feyenoorder. Ook de grootste moskee die niet ver van De Kuip en nog dichter bij Feyenoord City staat kwam ter sprake en werd zelfs met een ballon de lucht in geschoten met de tekst: droom verder.

Overig Nieuws
24 Comments
 1. Ar Eckhardt zegt

  Geen gek idee hoor, echt niet

 2. Nicky van Aerle zegt

  Voetbal is geld

 3. Ronald Larooij zegt

  Waarom niet

 4. Piet Mijderwijk zegt

  Ik ben voor,in Engeland zie je niet anders.
  Moet je kijken als Feyenoord keer op keer mee doet voor de titel hoe die Kuip op z,n kop staat

 5. Rob van Dongen zegt

  Meest idiote opmerking ooit gehoord, Pierre is nooit een echte Feyenoorder geweest.

 6. Joop Van Den Heuvel zegt

  Ik ben voor

 7. Marco Goudswaard zegt

  Vind t helemaal niet zo vreemde gedachtengang hoor, mits t de juiste constructie zou zijn

 8. Wimbo Reyneke zegt

  Ben meer voor het bedrijfsleven uit Rotterdam,Grote bedrijven zoals de havens of Shell met een groot netwerk dat ook geld genereert. Feyenoord móet de markt op om bijteblijven in deze zware financiële Europese voetbal competitie.

 9. Jaan De Kaap zegt

  Dit willen we niet nee, maar op deze manier hoe het nu gaat gaan wij weer heel lang wacht tot we kampioen worden.en in Europa ja daar gaan we steeds meer zakken en dalijk niet kunnen mee doen. Zag je toch in de cl niks te zoeken wij.Mensen praten over bedrijven en de haven die geld er in moeten pompen. De vrienden van Feyenoord moet ook hun geld terug, misschien zn sjeik niet en die stopt er miss wel 100/200 mil in. Dat kunnen we zeker goed gebruiken. Met een goede constructie en beleid dat het onze club niet kapot maakt. We zijn een club van het volk . Maar we hebben toch echt grote bedragen nodig om al pisvee/en 020 bij te houden.

 10. Corrie Snel zegt

  Wat we moeten hebben is een nieuwe Technische
  Directeur

 11. Rene Kool zegt

  kom maar op met die zak geld

 12. Eric Pluijm van Der zegt
 13. Erik Brandwijk zegt

  Doen

 14. Maurice Christiaansen zegt

  ik zeg doen, dan pas kun je aanhaken

 15. Ramon Bislick zegt
 16. Rene de Neef zegt

  Geen bier in het stadion geen vrouwen en allemaal een baard succes

 17. Frits Fontijn zegt

  We zijn een Nederlandse club, en geen vreemde soeshanen binnen, herinner Ado den Haag met zijn Chinees, als je dit doet ben je afhankelijk van hun goede wil en financien, het heeft dan niets meer met voetballen te maken, dan gaat het alleen maar om geld. Laten we in godsnaam normaal doen, je gooit de club te grabbel.

 18. Marcel Jelsma zegt

  Ik zeg ook gewoon doen geld is geld

 19. Henk Huber zegt

  Maar wat van Hooijdonk vertelde is wrl waar.Feyenoord loopt al 35 jaar financieel achter op AJAX EN PSV.
  TOTALE DENKWIJZE VAN FEYENOORD MOET VERANDEREN. LEES OOK DIT HIER ONDER Van Persie pijnigt Van Hanegem: ‘Zo’n grote speler en zoveel onzin’
  08.20 uurPraat mee

  Van Persie pijnigt Van Hanegem: ‘Zo’n grote speler en zoveel onzin’
  Willem van Hanegem betreurt de gang van zaken bij Feyenoord. De voormalig middenvelder is van mening dat in De Kuip de lat te laag wordt gelegd en is in zijn column uiterst kritisch op aanvoerder Robin van Persie en hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst.

  Feyenoord werd afgelopen donderdag na een 1-1 gelijkspel tegen AS Trencín uitgeschakeld in de derde voorronde van de Europa League. Na afloop waren Van Bronckhorst en zijn spelers nog opvallend positief over de gespeelde wedstrijd. Van Hanegem wist niet wat hij hoorde.

  ‘Bij Feyenoord dachten ze dat ze mensen gewoon in de maling kunnen nemen’, stelt De Kromme in zijn column in het Algemeen Dagblad. ‘Trots, aanknopingspunten, pech. Die woorden vielen. Maar ze kwamen vijf doelpunten tekort om de nummer vijf van Slowakije uit te schakelen. Vijf! En in tweemaal negentig minuten wonnen ze niet eenmaal van een ploeg met een paar spelers die in Nederland, waar de lat de laatste jaren toch niet erg hoog lag, volkomen mislukt zijn.’

  Van Hanegem merkt op dat Dirk Kuijt altijd met zoete teksten kwam na teleurstellende wedstrijden. ‘Maar Robin van Persie gaat deze maand gewoon nog een stapje verder. Ik werd er echt verdrietig van. Zo’n grote speler en zoveel onzin. Bij Feyenoord leggen ze de lat zo laag, dat je er inmiddels sloffend overheen kan stappen. Ze liggen nergens meer wakker van.’

  Van Bronckhorst
  Niet alleen Van Persie moet het ontgelden; ook Van Bronckhorst krijgt ervan langs van Van Hanegem. Van Bronckhorst vertelde zondag dat Sofyan Amrabat een transferverzoek heeft ingediend en Van Hanegem begrijpt wel dat de Marokkaanse international wil vertrekken. ‘Waarom hebben ze die gozer eigenlijk gekocht? Van Bronckhorst heeft nooit een idee gehad waar hij Amrabat moest neerzetten. Die jongen wil meer spelen, zo gek is dat toch niet? Ja, dat moet je afdwingen. Maar het is niet eens bekend waar hij moet spelen.’

  Volgens Van Hanegem is het probleem van Feyenoord dat er spelers worden aangetrokken die zijn opgevallen in de Eredivisie, maar dat deze spelers vervolgens niet meer beter worden. ‘Van Bronckhorst heeft Amrabat niet beter gemaakt. En Sam Larsson ook niet. En Marko Vejinovic ook niet. En ze waren niet goedkoop, hè’, aldus De Kromme.

 20. Karel Van Riet Paap zegt

  Geen sjeik en geen Pierre

 21. Henk Holthuis zegt

  Daar is het spelletje al mee stuk gegaan

 22. Leendert-jan Kruize zegt

  Ze worden ook zonder een sjeik weer kampioen maar dan in de 2e div.ajax en psv lopen uit de rest komt dichterbij of zijn ze voorbij az en vitesse

 23. Franny Boef zegt

  Nee hij scoorde hoge ogen

 24. Arie F W Blok zegt

  Wat een onzin,Feyenoord is van ons sinds 1908

Laat een antwoord achter

LIKE VOETBAL010 OP FACEBOOK!